El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi acollirà en novembre el primer festival valencià d'animació

  • Se celebrarà entre els dies 13 i 15 de novembre de 2020, i naixerà amb vocació de continuïtat.
  • Estarà dedicat exclusivament a l'animació amb nom valencià.

Fa poc ens enteràvem que Alcoi serà la capital cultural valenciana per als anys 2020 i 2021, i ara ja comencem a saber que implicarà aquesta distinció. D'entre tot el seguit d'iniciatives culturals que es duran a terme a la ciutat destaca el que serà el primer festival d’Animació de tot el País Valencià, l'Animalcoi.

Poques coses sabem fins al moment del festival, i és que l'Ajuntament d'Alcoi té pensat presentar-lo en societat el dia 27 de març. D'entre la informació que ha transcendit coneixem que se celebrarà entre els dies 13 i 15 de novembre, i que naixerà amb vocació de continuïtat. A més, estarà dedicat exclusivament a l'animació amb nom valencià, és a dir, la que es fa dins dels límits geogràfics del País Valencià o bé amb suport econòmic valencià.

Cal dir que la iniciativa va sorgir arran d'una proposta de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alcoi (EASD), des d'on ja s'imparteix el cicle superior d'animació i on la direcció del centre treballa perquè es puga oferir en un futur el grau en animació.

El festival Animalcoi tindrà fases de concurs, projeccions, tallers, conferències i masterclass, així com espais també per a l'oci en diferents ubicacions i adreçats a diferents tipus de públic. Els responsables del projecte el plantegen com un "pont entre la creació, la cultura audiovisual i la indústria; una referència per a les empreses i els artistes creadors que es dediquen a produir peces d'animació en els seus diferents vessants, tant experimentals com comercials".