El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi acollirà en setembre les 'I Jornades d'Intel·ligència Artificial' per donar a conèixer l'apliació pràctica de la tecnologia a la ciutadanía

L'IVAM-CADA d'Alcoi acollirà les dues sessions

SumamoOs, que és l'empresa especialitzada en transformació digital, ha col·laborat en aquesta iniciativa.

Aquest fòrum, organitzat pel Districte Digital, juntament amb l'Ajuntament d'Alcoi i el Campus d'Alcoi de l'UPV, tindrà lloc els dies 10 i 11 de setembre en format virtual i presencial

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, a través del Districte Digital Comunitat Valenciana, juntament amb l'Ajuntament d'Alcoi i el Campus d'Alcoi de l'UPV, organitzen les 'I Jornades d'Intel·ligència Artificial d'Alcoi', que es celebraran el 10 i 11 de setembre. L'objectiu és donar a conèixer a la societat els usos reals i aplicacions actuals de la tecnologia més avançada i de l'IA.

Hi haurà dues sessions

  • La primera es celebrarà el dijous 10 de setembre per la vesprada, baix el títol "Ya está aquí. La Inteligencia Artificial que nos rodea". Anirà dirigida al públic en general i permetrà als assistens conèixer les aplicacions reals de l'intel·ligència artificial en l'actualitat. Aquest event es fa presencialment a l'IVAM-CADA d'Alcoi, o de manera virtual mitjançant una plataforma tecnològica.
  • La segona serà el divendres 11 de setembre pel matí i tindrà caràcter presencial, també a l'IVAM-CADA d'Alcoi, baix el títol "Taller CEOS. Inteligencia Artificial en las empresas". Va dirigida a directius d'empreses, els quals podran conèixer les últimes aplicacions de l'intel·ligència artificial en l'entorn corporatiu.

SumamoOs, que és l'empresa especialitzada en transformació digital, ha col·laborat en aquesta iniciativa.

Cal destacar, que l'intel·ligència artificial permet, entre altres usos, una gestió més eficient dels recursos, en aspectes com l'automatizació de tasques en cadenes de muntatge o embalatge, en hospitals i centres de salud o en comercialització i marketing de les empreses. I també en l'automatització de processos senzills del dia a dia de les persones, en els electrodomèstics, automòbils o els dispositius electrònics que utilitzem.