El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi acollirà la primera trobada valenciana d'Escoles UNESCO d'Infantil i Primària

Serà este 28 d'abril amb activitats en diferents llocs: el col·legi Sant Vicent, la Glorieta i l'Àgora.
 

Participaran col·legis d'Alcoi, Dénia, València, Benidorm i Tavernes de Valldigna. És una manera de "compartir en altres escoles el nostre patrimoni, i conèixer el patrimoni d'altres".

Alcoi acollirà la primera trobada d'infantil i primària d'escoles associades a la UNESCO. Esta trobada ja es fa amb els instituts i col·legis de secundària, i ara s'ha ampliat als més xicotets.

Les escoles associades a la UNESCO tenen un compromís per una transformació de l'educació cap a una més sostenible, que se centre en l'entorn, el patrimoni, i les persones. Jesús Martínez, director de l'Andreu Sempere d'Alcoi i coordinador de les escoles UNESCO de la Comunitat Valenciana, diu que es tracta "d'aconseguir alumnes proactius que s'impliquen en la seua comunitat". A la Comunitat Valenciana hi ha 18 escoles associades a la UNESCO, tot i que altres tantes estan en tràmits també per a formar-ne part. A Alcoi tenim 4: els instituts Andreu Sempere i Pare Vitória, el CIP FP Batoi, i el col·legi Sant Vicent; i també està en tràmits el col·legi d'educació especial Tomás Llácer.

Doncs bé, per estendre el treball que fan i compartir-lo amb altres escoles, s'ha organitzat la primera trobada d'infantil i primària, que tindrà lloc a Alcoi este 28 d'abril. Es preveu la participació de vora 270 alumnes i altres 40 persones entre mestres i educadores. Estan convidats quatre centres educatius de fora d'Alcoi: el Pou de la Muntanya de Dénia, Sagrado Corazón Vedruna de València, el Magraner de Tavernes de Valldigna, i l'Internacional Lope de Vega de Benidorm. D'Alcoi està el col·legi Sant Vicent com amfitrió i també participa el Tomás Llácer.

Al llarg del dia tindran diverses activitats, esmorzaran a la Glorieta i tindran un dinar d germanor al col·legi Sant Vicent. També ballaran amb el Grup de Danses Sant Jordi i tindran rutes teatralitzades amb l'alumnat de TASOC del CIPFP Batoi. Però el més interessant és el moment de presentació de projectes. Per exemple, des del col·legi Sant Vicent faran una mostra del modernisme alcoià que enguany han treballat en el centre, ací teniu un exemple. La directora de Sant Vicent, María José Nadal, diu que així "compartim en altres escoles el nostre patrimoni, i coneixem el patrimoni d'altres".