El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi acollirà un congrés internacional sobre Juan Gil-Albert

Presentació de la programació cultural del Campus de la UA

Durant el mes de juliol el Campus d'Alcoi de la UA acollirà els cursos específics que ofereix la universitat cada estiu. 

Amb ocasió del 25 aniversari de la mort de l'escriptor Juan Gil-Albert, Alcoi, la seua ciutat natal, acollirà la jornada de clausura d'un congrés internacional sota el nom 'Vibraciones de Juan Gil-Albert: la fascinación de la constancia'. L'activitat forma part de la programació cultural que la Universitat d'Alacant porta a Alcoi per als pròxims mesos.

El congrés sobre l'escriptor alcoià tindrà lloc entre els dies 3 i 5 d'abril a Alacant, i el dia 6 a Alcoi. Estarà presidit pel poeta Francisco Brinnes, i s'espera la participació del també poeta i director de l'Institut Cervantes, Luís García Montero. El programa i horari definitiu es faran públics  al web de la UA a partir del 25 de febrer.

En companyia d'aquesta activitat la UA ha previst per al present quatrimestre dos funcions de teatre, dos exposicions, i una jornada sobre l'estudi de les fonts orals; una programació que "no està tancada", com ha confirmat la coordinadora d'Activitats culturals del Campus d'Alcoi de la UA, Majo Pallarés, qui ha avançat la possibilitat que Alcoi aculla una taula redona on parlar de la història del 'tren xitxarra' i l'impacte de la desaparició d'infraestructures de transport en el territori. 

 

La resta de la programació

Pallarés ha presentat l'agenda cultural a les instal·lacions del Campus d'Alcoi de la UA (C/Sant Francesc,10), en companyia del regidor de Cultura, Raül Llopis; i el director de Servei de Cultura de la UA, Faust Ripoll. En l'apartat teatral es donarà el tret de sortida l'11 de febrer al Teatre Principal amb l'obra 'Los Figurantes', interpretada per l'Aula de Teatre de la Universitat. El 13 de març serà el torn per a l'obra 'Hécuba, d'Eurípides', en aquest cas al Teatre Calderón, a càrrec de l'aula de teatre clàssic de la UA i dirigida per Pascual Carbonell. Quant a les exposicions, la primera d'elles s'anomena 'Lenguanje para la igualdad. No tiene nombre!' -del 4 de febrer al 25 de març- i Humor Social: prometes hasta meter -de l'1 d'abril al 27 de maig-

Al marge de les propostes culturals també se'n duran altres de tall formatiu, com són la jornada tècnica de cohesió social (25 de febrer); les Jornades Fonts Orals: Un instrument per a l'Estudi i Recuperació del Pasado recent (de l'11 de febrer al 15 d'abril).

 

Valoració positiva dels primers mesos de programació

Els responsables de l'àrea de cultura de la UA s'han mostrat "contents pel ressò i suport" que ha rebut l'agenda cultural de la universitat a la ciutat d'Alcoi. Pallarés ha assegurat que es tracta d'una "programació viva", amb un increment progressiu del públic assistent, i que ha arribat a Alcoi amb l'objectiu de "complementar, i no contraprogramar" en relació a l'agenda cultural de la ciutat.