El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El campus d'Alcoi de la UPV acollirà un curs d’estiu internacional sobre processos d’oxidació en l’aigua

D'esquerra a dreta, Antonio Arques, responsable del curs d'estiu; Juan Ignacio Torregrosa, director del campus; i Lucas Santos, membre del comité organitzador

Les últimes dos edicions s’han celebrat a Itàlia i Portugal, i ara li toca al torn a Espanya, en concret al campus d’Alcoi de la UPV. Tindrà lloc del 3 al 7 de juny i s’espera l’assistència de personalitats internacionals en aquest camp d’investigació.

El tractament d’aigües i la producció d’oxidació avançada és un sistema que ja s’aplica amb èxit en alguns sectors, sobretot per a tractar aigües residuals en l’entorn industrial. Antonio Arques, responsable del curs d’estiu que tindrà lloc a Alcoi, explica que “és una tècnica que funciona, és viable tècnicament, però encara no econòmicament”, i per això són tan importants aquestes trobades, per a posar en comú investigacions i posar-se al dia en les novetats.

Aquest curs d’estiu en concret naix de la iniciativa d’un grup de professors de diferents universitats europees, que organitzen cada dos anys aquesta trobada amb molta voluntat. S’ha celebrat ja a Salern i a Porto, i ara tindrà lloc a Alcoi. Antonio Arques explica que “els professors venen lliurement, i es costegen el viatge; i ajuntem gent de molt prestigi”. Està previst que òbriga el curs d’estiu Santiago Esplugas, de la Universitat de Barcelona; i el tanque César Pulgarin, de la universitat de Lausana, a Suïssa. I entre els conferenciants està, per exemple, l’investigador Sixto Malato, premi Jaume I a la protecció del Medi Ambient. En total, hi participen més de 30 ponents europeus.

Lucas Santos, membre del comité organitzador, explica que el curs d’estiu està dirigit a investigadors que comencen, i també a investigadors en actiu en les nostres comarques. A més a més, els estudiants podran rebre una etiqueta com a doctors especialitzats en la matèria. Tot i que està dirigida a alumnes europeus, també s’han inscrit estudiants procedents de la Xina, Brasil o Colòmbia.

Des del campus d’Alcoi de la UPV, el seu director Jaun Ignacio Torregrosa, explica que és una gran cita amb més de 100 persones encarregades tan sols de la logística.