El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi aconsegueix 15.000 euros per ampliar la xarxa WIFI a les zones públiques

Imatge de Dean Moriarty en Pixabay

És un dels 510 municipis espanyols (4.300 de tota la Unió Europea) que han aconseguit un val. Va ser per rapidesa, perquè al minut d'obrir les peticions, ja s'havien esgotat quasi tots els vals.

Alcoi, un dels 3.400 municipis europeus que ha aconseguit un val de 15.000 euros per a potenciar la xarxa WIFI de la ciutat. Concretament es tracta d'un val WIFI4EU, que la Comissió Europea va llançar durant dos dies, el 4 i 5 d'abril. Els vals s'aconseguien per ordre de petició, i segons informen des de la Comissió Europea, en els primers 60 segons d'obrir-se el termini ja s'havien esgotat el 98 per cent dels vals. Ara, s'ha fet públic el llistat. El màxim de vals per país participant eren 510, i han arribat a aquest màxim Espanya, Itàlia i Alemanya. 

Els municipis que ho han aconseguit seran notificats al llarg de la setmana, i han de signar un 'acord garantit' per a rebre els diners. S'han de destinar a oferir wifi en zones públiques, amb llibertat per a triar operador. Ara per ara Alcoi ja ofereix WIFI municipal en les biblioteques i alguns parcs (cal fer-se usuari en una Biblioteca), i tot indica que aquests diners es destinarien a ampliar la zona WIFI.