El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi aconsegueix, per primera vegada, que l'accessibilitat dels carrers siga major del 50%

Reunió del Pla d'Accessibilitat amb veïns / Aj. Alcoi

S'ha aconseguit que 97 carrers siguen totalment accessibles (30,31% del total), mentre que altres 64 són accessibles practicables (20%).

L’Ajuntament d’Alcoi ha invertit 4 milions d’euros en accessibilitat en els últims anys. La majoria (sobre 3 milions) s’han invertit a la via pública. Aquestes millores dins del Pla d’Accessibilitat Integral fan que, per primera vegada, la no accessibilitat dels carrers estiga per davall del 50%. En concret, se situa en el 49,69%, amb un total de 159 carrers no accessibles. D'altra banda, s'ha aconseguit que 97 carrers siguen totalment accessibles (30,31% del total), mentre que altres 64 són accessibles practicables (20%).

Destaquen les accions dutes a terme en la via pública, que han suposat una inversió de 3.172.483,11 euros i que abasten a un total de 320 carrers. Respecte a les actuacions en edificis públics, la inversió ha aconseguit els 648.364,72 euros, amb actuacions com la millora de l'accessibilitat en l'Àgora, a l'Escola Oficial d'Idiomes, en l'IES Andreu Sempere o l'Escola Industrial, així com a la Casa Consistorial, en el Centre de Majors d'Oliver o en el Centre de Salut La Fàbrica.


Pla d’Accessibilitat


El Pla d'Accessibilitat Integral va començar a redactar-se en 2016 i la primera fase d'implantació ha conclòs en 2021. El principal impuls del qual va començar l'any 2019, contempla actuacions en quatre àmbits: via pública, edificis públics, transport i sistemes de comunicació i informació. En total, les accions implementades en aquests quatre aspectes han suposat una inversió que ronda els quatre milions d'euros.


Segons explica el vicealcalde, Jordi Martínez, “cal tindre en compte que en totes les obres que executem des de l'Ajuntament d'Alcoi, es contempla que una part compte amb un apartat destinat a l'accessibilitat”. Respecte a les dades oferides per l'informe de seguiment, Martínez subratlla que “encara que som conscients que queda molt per fer, el fet que més de la meitat dels carrers inclosos en el PIA siguen ja accessibles ens anima a continuar treballant en aqueix sentit per a millorar la vida de la ciutadania en general i especialment de les persones amb problemes de diversitat funcional o mobilitat reduïda”.


Així mateix, Martínez recorda que el consistori obliga a les empreses adjudicatàries a l'aplicació de la Llei d'Accessibilitat i treballa per a aplicar mesures d'accessibilitat en els serveis municipals, com la versió web accessible, la informació que s'ofereix en els museus, la Tourist Info o les plaques turístiques de la ciutat, o la retransmissió del Ple i de diferents actes institucionals en llengua de signes, entre altres actuacions.