El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi aconsegueix quasi 100 mobilititats a través de Xarxa FP

Estudiants en mobilitat / Ajuntament d'Alcoi

Diferents centres educatius d'Alcoi han pogut realitzar les mobilitats a distints països com Finlàndia, Dinamarca, Alemanya, Bèlgica, Itàlia, Estònia i Portugal.

La Xarxa FP ha sigut un èxit durant el primer semestre, obtenint un total de 96 mobilitats, en el que 69 son enviaments i 27 acolliments, tant d'estudiants com de staff.

D'aquestes 69 mobilitats, 52 han sigut d'estudiants, i els 17 restants corresponen a professors, professionals de l'FP o membres de staff del centre educatiu. I pel que fa a la mobilització, aquesta ha sigut en diferents països i ciutats, en les que es troben Oulu i Rovaniemi (Finlàndia), Viborg i Herning (Dinamarca), Munic i Berlín (Alemanya), Brussel·les (Bèlgica), Roma (Itàlia), Tartu (Estònia), i Lisboa (Portugal).

Cal destacar que la valoració realitzada per part dels estudiants és molt positiva, aconseguint una puntuació de 8'5 punts sobre 10, en el que valoren el treball exercit pel Mobility Manager, la ciutat d'acolliment, l'empresa de pràctiques, l'allotjament, etc.

Segons Alberto Belda, regidor d'Educació, destaca que "la XARXA FP Alcoi ha consolidat el projecte que va iniciar fa 7 anys treballant coordinadament amb
els centres FP de la ciutat en el seu camí cap a la internacionalització el que redunda en millores educatives i més oportunitats laborals per als nostres
joves"
.

Respecte als acolliments, s'han realitzat 27 entre estudiants i membres del staff, en el que cal nomenar la visita de Mr. Giovanni Rago, Mobility Manager de Roma i membre del Comité Executiu de l'organització.

Tot açò no haguera sigut possible sense la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcoi, les empreses del municipi que han estat involucrades, i els centres educatius com CIP FP Batoi, Col·legi Sant Roc, EASD, IES Pare Vitòria, Col·legi Salesians Joan XXIII i l'IES Cotes Baixes, en el que aquest últim és el centre que més mobilitats ha tingut.