El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi acollirà el Campionat Autonòmic de Marxa Nòrdica

  • 190 esportistes correran un recorregut de 12 km, amb 4 voltes a un circuit de 2,9 km amb eixida en la pista d'atletisme del camp de futbol.
  • Aquesta cita és important per al calendari de la marxa nòrdica perquè en ella es decideixen els campions autonòmics individuals i també per equips

La competició tindrà lloc el pròxim 6 de maig al poliesportiu Francisco Laporta i en ella es decidiran els campions autonòmics individuals i també per equips.

La marxa nòrdica és un dels esports en auge tant a escala nacional com a internacional. Centenars d'esportistes escampats per tota la península ho practiquen i, ací a Alcoi, el Centre Excursionista és un dels clubs pioners. Els equips de diferents edats de l'entitat alcoiana han conquistat l'elit nacional de l'esport, fruit de l'esforç i treball que es realitza des de la base. Entre altres, destaca el jove Alejandro Rojas, campió d'Espanya en edat escolar, a més d'altres esportistes, masculins i femenines, entre els 10 primers marxadors del rànquing nacional.

L'any passat, el CEA va tindre l'honor d'organitzar la Copa Autonòmica de Marxa Nòrdica, i enguany fa història i porta a Alcoi el Campionat Autonòmic Individual i per Clubs.

La competició, que tindrà lloc el 6 de maig, tindrà l'eixida serà en el poliesportiu Francisco Laporta. Un total de 190 esportistes correran un recorregut de 12 km, amb 4 voltes a un circuit de 2,9 km amb eixida en la pista d'atletisme del camp de futbol.

Aquesta cita és important per al calendari de la marxa nòrdica perquè en ella es decideixen els campions autonòmics individuals i també per equips. A les 17 hores serà el torn de les categories infantils i, a les 17:30 h, l'absolut.

Alberto Belda, regidor d’esports de l’Ajuntament d’Alcoi ha destacat: és una modalitat molt atractiva perquè té una tècnica i peculiaritat interessant per a veure. Anime a la gent perquè puge a mirar-ho i a què li pique la curiositat que s'apunte”.

Carlos Requena, del Centre Excursionista Alcoi, ha animat a anar a tothom qui vulga i hi ha ressaltat: “el club del CEA és un dels pioners de la marxa nòrdica en l'àmbit nacional. Ara està fent-se gran i es podria dir que es trobem entre els quatre millors equips de tota d’Espanya".