El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi acull la constitució de la Mesa del Tèxtil Valencià

En el vídeo, el president de la Generalitat Ximo Puig i el president d'ATEVAL, José Vicente Serna, ens parlen dels objectius de la Mesa del Tèxtil Valencià.
 

La patronal valenciana del tèxtil, ATEVAL, té un projecte per a impulsar la transformació i modernització de les empreses del sector, i que compta amb el suport de la Generalitat. Es preveu una inversió d'1,5 milions d'euros en els pròxims dos anys en ajudes directes a empreses.

La seu a Alcoi de l'Institut Tecnològic Tèxtil, AITEX ha acollit la constitució de la Mesa del Tèxtil Valencià. Ha comptat amb la presència de José Vicente Serna, president de la patronal valenciana, ATEVAL, i molts membres del govern valencià: el president Ximo Puig, els consellers Vicent Soler i Rafa Climent, i les secretàries autonòmiques María José Mira i Rebeca Torró.

Amb la constitució de la Mesa també s'ha posat damunt la taula el projecte que té ATEVAL per a impulsar el sector, i que es basa en tres línies estratègiques. La primera busca la modernització de les empreses amb ajudes directes. La segona vol impulsar la creació de grups per aconseguir empreses de major dimensió i facilitar així la internacionalització. I amb la tercera línia es preveu la creació d'un observatori de la competitivitat de la indústria tèxtil valenciana, que faça un seguiment de tots els projectes.

Es compta amb un pressupost d'1,5 milions d'euros per a dos anys, 550.000 euros per al primer any i 950.000 euros per al segon any. Gran part dels diners seran en ajudes directes a empreses per als seus projectes. També hi ha 150.000 euros per a la creació de l'Observatori.