El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi acull la jornada de divulgació científica 'Ciència en Acció'

Rosa Maria Ros (centre), una de les responsables de Ciència en Acció

Aquest cap de setmana del 4 al 6 d'octubre Alcoi acull la XX edició de 'Ciència en Acció', una iniciativa nascuda per a divulgar el valor de la ciència. En total són 167 els treballs que alumnes i docents d'arreu del món presentaran en aquesta fase final, que traslladarà gran part de la programació al pavelló Georgina Blanes del Campus d'Alcoi de la UPV.

Entre 800 i 1.000 persones està previst que acudisquen a Alcoi aquest cap de setmana per submergir-se en el vessant més divulgatiu de la ciència. Vora 600 participants d'uns 14 països tindran l'oportunitat d'exposar en Alcoi els seus avanços d'investigació en disciplines com ara biologia, geografia, química, física, sostenibilitat, valors humans en ciència i tecnologia... Rosa Maria Ros és una de les impulsores de 'ciència en acció', i assegura que l'activitat "està ideada per a tots els públics, perquè es facen preguntes i juguen amb la ciència".

L'acte inaugural tindrà lloc el divendres 4 a les 19 h al pavelló del Campus, encara que hi haurà activitats des de les 10 del matí. La primera d'elles serà un experiment anomenar 'La potència del Sol', que es desenvolupara en la plaça Ferrandis i Carbonell, la plaça de Dins, el Parc de Cervantes i a l'avinguda Hispanitat. El dissabte 5 d'octubre hi haurà demostracions científiques de 10 a 19.30 h en el pavelló del Campus. També hi hauran posades en escena en dos torns, de 10 a 14.30 h, i de 17 a 19.30 h.

La clausura serà el diumenge 6 al Teatre Calderón d'11 a 14.30 h, amb l'entrega de premis als treballs millor considerats pel tribunal del certamen. A partir de les 10, també al Teatre Calderón, tindrà lloc la conferència de clausura 'Química i intel·ligència artificial, dos aliats contra les malalties del sistema nerviós', a càrrec d'Ignasi Belda.