El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi acull la V trobada d'investigació en càncer

Serà el 22 i el 23 d'abril a l'IVAM CADA d'Alcoi. Tota la informació i reserves a la web del Trail Solidari.

AMB VÍDEO: després d'un any de parada, torna a celebrar-se la trobada d'investigadors i investigadores en càncer que organitza +QUEUNTRAIL. Enguany amb un format inspirat en el trail i en equips de corredors/investigadors contra el càncer de mama, pròstata, colorectal, bufeta i pulmó.

L'IVAM CADA d'Alcoi acollirà els pròxims 22 i 23 d'abril la cinquena trobada d'investigadors i investigadores en càncer, organitzada pel Trail Solidari d'Alcoi, +QUEUNTRAIL. Una cita en què es comparteixen treballs, avanços i investigacions, al mateix temps que es dona visibilitat al gran treball dels investigadors sanitaris. Paco Fuster, president del CEM +QUEUNTRAIL i organitzador de la trobada, recorda que suposa també una reivindicació constant de finançament i valoració dels investigadors i investigadores.

En el vídeo, el director de la trobada i cap del laboratori de biologia molecular de l'IVO, José Antonio López Guerrero, explica el format organitzat per enguany, i que valora la col·laboració i solidaritat entre els diferents investigadors.

Són moltes les entitats involucrades en la trobada, i que han participat en la presentació a l'Ajuntament d'Alcoi. Tenim a Jacobo Martínez en representació de FISABIO, la Fundació per la Investigació Sanitària i Biomèdica, qui reconeix que els participants estan animats perquè suposa una retrobada després d'un any sense actes presencials. I des de l'àrea de salut, el seu director Enrique Barbeito destaca la varietat i qualitat dels participants en els diferents equips.

També col·labora la Universitat Politècnica de València, des d'on es treballa en dispositius i material perquè avancen les investigacions mèdiques, com explica el director del campus d'Alcoi, Pau Bernabeu.

Per a més informació i inscripcions, visita la web del Trail Solidari.