El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi acull les I Jornades sobre cures pal·liatives: "Mai s'ha parlat tan obertament del tema"

Ana García, Aroa Mira, Lorena Verdú, Raquel Alcaraz i Yolanda Muñoz han presentat les jornades / R. Lledó
Al Campus d'Alcoi de la UPV el divendres 24 i dissabte 25 de novembre

Aroa Mira, regidora de Benestar Social, ha deixat clar que "és un tema d'importància" perquè "és el final de la nostra vida". A la roda de premsa de presentació també han estat Lorena Verdú, Raquel Alcaraz, Ana García i Yolanda Muñoz Afirmen que "igual que es cuida a la persona en el moment de nàixer, de la mateixa forma ha de ser en el moment de dir adéu"

Tothom pot patir, directament o indirecta, les cures pal·liatives, eixos moments "de transició" en el final de la vida. Amb aquesta idea s'han organitzat les I Jornades d'acompanyament i espiritualitat en cures pal·liatives. Se celebraran al Campus d'Alcoi el divendres 24 i dissabte 25 de novembre. L'entrada és oberta al públic i gratuïta.

A la roda de premsa de presentació han estat Lorena Verdú, Raquel Alcaraz, Ana García i Yolanda Muñoz. Totes elles han coincidit en el fet que "mai s'ha parlat tan obertament del tema". Les jornades, no sols estan dirigides a personal sanitari, sinó que estan obertes a tothom, ja que qualsevol persona pot fer servir les cures pal·liatives en algun moment de la seua vida. Afirmen que "igual que es cuida a la persona en el moment de nàixer, de la mateixa forma ha de ser en el moment de dir adéu".

Aroa Mira, regidora de Benestar Social, ha deixat clar que "és un tema d'importància" perquè "és el final de la nostra vida". Durant les dues jornades hi haurà 6 ponències amb 7 professionals de molts camps. La primera ponència serà la d'Enric Benito, membre d'honor de la Societat Espanyola de Cures Pal·liatives (SECPAL).