El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi acull les primeres famílies d'Ucraïna

Si vols donar material, has de cridar al telèfon 96 553 71 00, extensió 3079 en horari de 9 a 14 hores. En la notícia es detalla el material necessari. 

L'Ajuntament centralitza tota la recollida de material d'ajuda per a enviar a Ucraïna. T'expliquem tot el que pots donar i a on dirigir-te.

Han arribat a Alcoi les primeres famílies d'Ucraïna, i algunes d'elles han visitat aquest 4 de març el saló plenari d'Alcoi. Serveis Socials s'encarregarà ara de tot el procés i seguiment, i des de l'Hospital han preparat un protocol perquè reben una targeta SIP i tinguen la vacunació adequada. També s'ha preparat un protocol per a escolaritzar als menors.

"Volem donar la benvinguda a totes les famílies que ja han arribat a la nostra ciutat. És important que en uns moments tan durs aquestes persones senten tot l'afecte i solidaritat del poble alcoià. Agraïm a totes les entitats que ja estan treballant per a recollir el material necessari per a ajudar al poble ucraïnés que està patint l'atac rus. Des de l'Ajuntament centralitzarem la recollida per a fer-la arribar de manera segura", ha dit l'alcalde d'Alcoi Toni Francés en el plenari.

I és que l'Ajuntament d'Alcoi s'ha sumat al dispositiu de la Federació Valenciana de municipis i Províncies per a organitzar l'arreplegada de material. En el cas d'Alcoi cal cridar al telèfon 96 553 71 00, extensió 3079 en horari de 9 a 14 hores. La FVMP també ha detallat el material que es necessita, presten atenció per si poden donar qualsevol d'aquestes coses:

  • Respecte a material sanitari de primers auxilis: benes, cotó, iode, pomades analgèsiques, antibiòtics, betadine, aigua oxigenada, pegats contra hemorràgies, medicaments per a estómac, medicaments per a cremades, torniquets d'embenatge, farmacioles… També material d'ortopèdia com crosses, cadires de rodes o caminadors.
  • Pel que fa al tèxtil: roba, calçat, mantes, tovalloles, roba de llit i roba interior tèrmica.
  • Material d'higiene: tovalloletes humides, compreses femenines, maquinetes afaitar, pasta de dents, raspalls, sabó, detergents, etc.
  • També es necessita material de refugi com Karemats (catifes d'espuma), carpes, matalassos, sacs de dormir, matalassets, escalfadors de carpa, escalfadors, llanternes, piles, bateries, bancs d'energia i generadors.
  • Els aliments han de ser no peribles, com menjar enllaunat, fruita seca, xocolate sense llet, barretes energètiques, galetes, café i te, menjar per a nadons com potets o llet en pols, i aigua potable.
  • Altres materials: vaixella d'un sol ús (plats, culleres, ganivets, gots); telèfons mòbils, walkie-talkies, transmissors de radi, ràdios, portàtils i tauletes (amb la màxima duració de bateria possible) i contenidors per a líquids amb capacitat de 10 i 20 litres.

 

El plenari d'aquest 4 de març ha aprovat també una moció en rebuig a l'atac de Rússia a Ucraïna, amb la presència de les famílies rebudes. Ha tingut el suport de quasi tots els partits. El regidor de VOX s'ha abstingut perquè té algun problema amb el govern de Pedro Sánchez de qui diu que té "té en el seu si nombrosos partidaris de Putin", i no dona suport a "una mocio que presenta qui no respecta la sobirania nacional"