El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi acull l'inici de la ruta valenciana de Podem "Imaginant un País de Països"

Serà aquesta vesprada de divendres 10 de novembre, a partir de les 19 hores, a la seu del partit a Alcoi

Alcoi és la primera parada en aquesta sèrie d'assemblees ciutadanes que convoca Podem, i on es vol debatre sobre "l'Espanya plurinacional i diversa que encara està per fer". Després d'Alcoi, la ruta viatjarà a València i a altres tres punts de la comunitat valenciana. Amb les propostes arreplegades de militants i simpatitzants, es farà un document final que vol ser la postura del partit davant la situació d'Espanya com a país.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és "imaginar entre totes i tots l'Espanya plurinacional i diversa que encara està per fer", com explica Vicenta Jiménez, la senadora alcoiana de Podem i coordinadora del programa. La primera cita és aquest mateix divendres 10 de novembre a Alcoi, a partir de les 19 hores a la seu de Podem del carrer Pintor Cabrera. Posteriorment la ruta visitarà València i altres tres punts a concretar de les tres províncies.

La idea és provocar la ciutadania perquè reflexione sobre un nou model d'estat. Així, es faran diverses assemblees presencials les pròximes setmanes per arreplegar les propostes dels ciutadans sobre l'Espanya que tenim i l'Espanya que volem. Aquestes propostes es filtraran i treballaran per a presentar un text final, i que serà debatut en un futur congrés presencial amb militants i càrrecs del partit, així com en el Consell Ciutadà Autonòmic de cada comunitat. Vicenta Jiménez diu que "volem partir del reconeixement de què ens fa diversos per a poder després acordar el que tenim en comú. Només així podrem plantejar un projecte d'Estat sòlid i viable en el temps".

En l'assemblea que se celebra hui mateix a Alcoi hi participaran Vicenta Jiménez i la regidora d'Alcoi Naiara Davó. Estaran acompanyades a més per Ignacio Salas, regidor de Sí se puede Finestrat, i Àngels Varó, de l'àrea de polítiques lingüístiques i també coordinadora del cicle amb Vicenta Jiménez. Tota la ruta està organitzada per la Secretaria de Plurinacionalitat i Diversitat Territorial de Podem, en l'àmbit estatal.