El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi acull per primera vegada el simpòsium nacional dels químics i coloristes tèxtils

Imatge d'skeeze en Pixabay

La sostenibilitat, el neuromàrqueting, o el registre de marques són alguns dels temes que es tractaran. Empresaris de les comarques, AITEX i la UPV també debatran sobre la necessitat d'impulsar la relació entre els instituts tecnològics, universitats i empresa.

Els colorants, l'estampació, el blanqueig o els tints són un dels processos fonamentals en la producció de tèxtil. L'Associació Espanyola de Químics i Coloristes Tèxtils celebra cada any un simpòsium nacional on debatre sobre novetats, reptes i actualitat. I enguany celebren la 44 edició d'aquesta trobada que, per primera vegada, tindrà lloc a Alcoi, concretament el campus d'Alcoi de la UPV.

Un dels temes centrals serà la necessitat d'impulsar la relació entre universitat, empreses i instituts tecnològics. Hi ha prevista una taula redona amb participants dels tres eixos de la relació: Vicente Blanes com a director d'AITEX, l'institut tecnològic referent en el tèxtil i amb seu a Alcoi; Pablo Díaz, director de la càtedra conjunta entre AITEX i la UPV; i representants de dos empreses, José Jordá d'Hilaturas Jordá, i Lluis Girbau, tècnic de l'empresa Grau S.A.

Reunió a AITEX per a  preparar el simpòsium, que tindrà lloc el pròxim 9 de marrç

Però al llarg de la trobada es parlarà de moltes altres qüestions. Victoria Puchol, de l'empresa Jeanología S.L. parlarà de sostenibilitat; I Isabel Ibarra, de PADIMA, incidirà en la necessitat de fer productes creatius, i la importància de protegir i registrar els productes tèxtils i les marques. Per últim, David Juárez, professor en el campus d'Alcoi, abordarà el neuromàrqueting i l'eficiència en el disseny i desenvolupament de productes tèxtils.

El simpòsium de l'AEQCT serà el pròxim 6 de març, i encara estan obertes les inscripcions en la web de l'associació, l'AEQCT. Carlos Aguilar, president de l'AEQCT obrirà el simpòsium juntament amb el director del campus d'Alcoi Juan Ignacio Torregrosa. Clica en la següent imatge si vols consultar el programa complet.