El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi acull un dinar a benefici de l'Associació Valenciana de malalts d'ELA

Sessió de zumba organitzada en 2018 en col·laboració entre l'Ajuntament d'Alcoi i ADELA-CV / Facebook Ajuntament d'Alcoi.

El pròxim dissabte 15 de juny l'Associació Valenciana de malalts d'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) ha organitzat en Alcoi un dinar solidari a benefici dels malalts d'aquesta malaltia. Serà a les 14 hores al Restaurant Filà Guzmans, a un preu de 20 euros amb donatiu inclòs.

La regidora en funcions de polítiques socials, Aroa Mira, assegura que "des de l'Ajuntament d'Alcoi s'ha col·laborat amb ADELA-CV en diferents activitats, entre elles, les masterclass de zumba amb les quals sempre hem tingut un gran èxit de participants o, amb la celebració del dia de l'ELA, il·luminant de color verd les fonts alcoianes, amb la clara intenció de donar a conéixer l'ELA i donar suport a aquesta associació que, com moltes altres entitats socials, fa un treball incansable per a lluitar contra aquesta terrible malaltia".

L'associació ADELA-CV va nàixer en 1992 per a atendre les necessitats i defensar els drets de les persones amb esclerosi lateral amiotròfica (ELA) a la Comunitat Valenciana. Per a aconseguir els seus objectius, organitza tallers, cursos, grups d'ajuda mútua, sessions de fisioteràpia i logopèdia, així com activitats d'oci i temps lliure, entre altres, encaminades a millorar la qualitat de vida de les persones amb ELA i les seues famílies.

La malaltia

L'esclerosi lateral amiotròfica (ELA) és una malaltia neurodegenerativa que provoca una progressiva paralització dels músculs que intervenen en la mobilitat, la parla, la deglució i la respiració. El seu origen és desconegut i manca de tractament curatiu, encara que sí pal·liatiu i simptomàtic. L'ELA és considerada Malaltia Minoritària i es diagnostiquen a Espanya quasi 900 nous casos d'ELA cada any, de 2 a 3 per dia. El nombre de persones que viuen amb ELA a la Comunitat Valenciana s'aproxima a 400.