El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi adapta els passos de vianants per persones amb autisme

Pictogrames / Ajuntament d'Alcoi

Sols estan pintant-se en els passos de vianants que no tenen semàfors per no confondre i evitar dobles indicacions.

L'ajuntament ha pintat una sèrie de pictogrames als passos de vianants per fer-los més accessibles a persones amb autisme. Un projecte elaborat per la regidoria de Polítiques Inclusives que ha treballat amb l’Associació Tea-Asperger Font Roja – Mariola per desenvolupar-lo.

L’Ajuntament d’Alcoi comença a pintar pictogrames als passos per a vianants per facilitar la seua utilització a persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA). Aquesta iniciativa de la regidoria de Polítiques Inclusives està duent-se a terme als passos de vianants dels accessos a centres educatius, parcs i zones esportives. En un futur es preveu pintar els senyals a tots els passos de zebra de la ciutat. 

Els pictogrames consisteixen en quatre quadres de color blau que indiquen que s’ha de fer per creuar. “Para”, “mira”, “cotxe parat” i “creua” aquests textos van acompanyats d’un xicotet dibuix que fa comprensible el seu enteniment. La seqüència de pictogrames és visible a la primera i l’última franja blanca del pas, ja que són les més properes als vianants que es disposen a creuar.

La regidora Aranza de Gracia assegura que aquesta és una forma d’eliminar barreres cognitives a Alcoi. “Actuem per tindre una ciutat més accessible, amable i inclusiva per a tots els col·lectius. En aquest cas la intenció és afavorir la integració i col·laborar perquè els xiquets i xiquetes amb autisme puguen transitar de forma més segura.”, afegeix de Gracia.