El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi adjudica la construcció de l'eix ciclista-vianant per 910.000 €

Panell informatiu a l'entrada d'Alcoi que anuncia les imminents obres.

Des de l'Ajuntament calculen que les obres començaran al llarg d'aquest mes de juny i que estaran acabades en uns 4 mesos, pel que s'espera que el vial puga estar operatiu per al pròxim mes d'octubre.

La construcció de la via per a ciclistes i vianants que connectarà el barri de Batoi i Cocentaina ha sigut adjudicada per un valor de 911.746 €. El vial cobrirà una distància de 9 km, i serà finançat en un 50% amb fons europeus. Segons avancen des de l'Ajuntament d'Alcoi, les obres podrien estar finalitzades el pròxim mes d'octubre.

El trajecte unirà la via verda a l'altura de Batoi amb la veïna localitat de Cocentaina, aprofitant la passarel·la creada recentment que uneix les capitals de l'Alcoià i el Comtat. Des de l'Ajuntament calculen que les obres començaran al llarg d'aquest mes de juny i que estaran acabades en uns 4 mesos, pel que s'espera que el vial puga estar operatiu per al pròxim mes d'octubre.

La ruta circularà en paral·lel al conegut com el 'Bulevard', i la idea del Consistori és que facilite la construcció d'aquest, "ja que té en compte el projecte consensuat amb els veïns per a la realització d'aquesta nova infraestructura". Asseguren també que un altre dels avantatges serà "la solució definitiva a un dels punts més conflictius per a la seguretat que està situat en el conegut com el pont de les Paules". Tot açò sumat a una previsió de 145 noves places d'aparcament per a la ciutat.

Amb aquesta nova aportació a la mobilitat municipal, el Consistori vol convertir la via verda que circula per Alcoi en una de les "més llargues de tota la Comunitat Valenciana, que unirà la ciutat de Yecla amb Gandia".