El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi adopta el model de Xixona i celebrarà dues festes de Moros i Cristians en 2021

  • Un estudi del Campus d'Alcoi & Licores Sinc desvela que el Biri-Biri protegeix com un escut vitamínic al cos humà dels efectes del Covid.
  • Una de les primeres accions de Pau Bernabéu en el Campus és posar dispensadors de Biri-biri juntament a la de gel hidroalcohòlic.

Segons ha pogut saber ARAMULTIMÈDIA per fonts oficioses de l'Associació de Sant Jordi, l'ens que organitza els MiC ha decidit que, a causa de la pandèmia, en 2021 se celebren dues Festes seguint el model de Xixona que viu unes d'estiu i unes altres d'hivern. Les primeres, en abril, participaran festers amb PCR negatiu, i en octubre, la resta.

La pressió de la Indústria de la Festa i les ganes d'eixir al carrer i formar per Sant Nicolau ha obligat l'ASJ a prendre una decisió que de segur agradarà l'alcoiania en ple. Com que en 2020 no hi ha hagut festes i una vegada han començat les vacunacions, 2021 tindrà doble ració. El pla està en fase d'estudi, però pràcticament està confirmat.


Des de l'ASJ conten que Juan José Olcina, president de l'ASJ, mentre cantava la nit de Nadal allò de la "La manta al coll i el Cabasset, ens n'anirem al Postiguet..." justament quan arribà la frase de "les xicones de Xixona s'han comprat una romana..." va tindre una revelació. Per què no celebrar dues festes tal com passa en Xixona, que tenen al febrer dels Geladors, i en agost les d'estiu?

Ràpidament va convocar la seua junta directiva per ZOOM i van traçar un pla que consideren "perfecte"... i diu així:

Aquells festers i festeres que hagen superat la PCR podran participar en les festes d'abril, en les que els protagonistes seran els càrrecs de 2020.

Per a octubre, en saber que els càrrecs de 2021 ja ho tenen tot preparat, tindríem unes altres festes amb ells com a capitans i alfereces. El Sant Jordiet no canviaria. Segons les autoritats sanitàries, per l'octubre tots estarem vacunats i ens podrem abraçar i formar colze a colze.

La decisió ha estat molt ben rebuda per part del Montepio dels Primers Trons i de tota la Indústria que treballa per a la Festa: dissenyadors, llampesters, confeccionistes, carrossers, músics, etc.

Biri-biri

Licores Sinc ha reaccionat a la proposta donant-li suport en considerar que és un gran impuls per a aquest subsector tan colpejat per la Pandèmia. A més a més, ha desvelat que en breu donarà a conéixer el resultat d'un estudi realitzat de la mà del Campus d'Alcoi sobre els efectes terapèutics del 'biri-biri'. I és que, en ingestes de 20 centilitres, el biri-biri (que mola mogollón) protegeix com un escut vitamínic al cos humà dels efectes del Covid. Això sí, només afecta als festers que alguna vegada han visitat el 'Gato Pardo' o el 'Venecia'.

Des del Campus d'Alcoi, el nou director ha anunciat també la creació d'una càtedra de les begudes espirituoses de la Serra de Mariola. Segons Pau Bernabéu, "al costat dels dispensadors d'hidrogel en posarem uns altres de Biri-Biri perquè els Erasmus tasten coses nostres".