El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi adopta mesures davant l'alerta per baixes temperatures

Reunió a l'Ajuntament d'Alcoi per a activar el protocol davant l'onada de fred.

S'espera que l'onada de fred arribe a les nostres comarques a partir de la vesprada d'aquest 10 de gener, i que no ens deixe fins a les primeres hores del dissabte dia 12 de gener. Els termòmetres podrien assolir valors negatius de fins a -6 ºC.

Per a més informació es pot consultar el web del 112 CV, i en twitter a través de @GVA112.

L'Agència Estatal de Metereologia ha previst l'arribada d'una massa d'aire polar a les nostres comarques, la qual deixarà notar els seus efectes a partir d'aquest 10 de gener. Davant l'avís de baixes temperatures, amb què els termómetres podríen assolir els -6 Cº, s'ha organitzat una reunió en l'Ajuntament d'Alcoi amb què coordinar totes les accions per a combatre l'alerta.

El protocol d'actuació s'activarà després que l'Agència de Seguretat i Emergències haja confirmat una baixada notable de les temperatures en la nostra comunitat, tot a causa de l'entrada pel nord-est de la península d'una massa d'aire polar. S'espera que l'onada de fred arribe a les nostres comarques a partir de la vesprada d'aquest 10 de gener, i que no ens deixe fins a les primeres hores del dissabte dia 12 de gener.

Taula de previsions, elaborada per AEMET

En Alcoi s’activarà de manera excepcional l’alberg de transeünts gestionat per Creu Roja. Les persones que no tinguen lloc on pernoctar podran acudir a l'alberg, situat en l’estació de Renfe. El centre compta amb vuit places però la capacitat es pot ampliar en funció de les necessitats. Aquesta mesura va en la línea de la campanya contra el fred que ha posat en marxa la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i de la qual podeu obntenir més informació en aquest enllaç.

A més, l'Agència de Seguretat i Emergències ha emés una sèrie de consells a la població per tal de combatre el fred polar que ens amenaça:

  • Si es passa molt temps en l'exterior, és millor portar peces de roba lleugera i càlida superposades que no una sola peça de teixit gruixut.
  • S'ha d'anar amb compte amb les estufes de carbó, elèctriques i de gas. Cal allunyar-les de les cortines.
  • Cal prendre precaucions per a evitar l'enverinament produït per l'ús de brasers, estufes de llenya, carbó o gas en llocs tancats sense renovació d'aire.
  • Tenir a mà un extintor.
  • Preparar una farmaciola de primers auxilis amb aquells medicaments que siguen utilitzats per tots o algun dels membres de la unitat familiar.
  • Disposar de roba i calçat adequat per a aquestes contingències.
  • Mantenir-se informat de la situació meteorològica a través de les informacions oficials difoses pels mitjans de comunicació.
  • Seguir els consells de conducció amb neu i gel de la DGT.
  • En activitats de muntanya o similars cal informar-se de la predicció meteorològica de la zona a què et dirigeixes.

Per a més informació es pot consultar el web del 112 CV, i twitter a través de @GVA112.