El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi afegeix sis nous punts de mesurament acústic i ambiental a la seua xarxa de sensors

Sensors al CADA d'Alcoi
  • El projecte valorat amb 29.890 euros (sense incloure l’IVA), ha comptat amb una subvenció de 28.800 euros.
  • Es completa amb la instal·lació de quatre pantalles de videowall i amb els programes informàtics per al seguiment dels indicadors que proporcione tota aquesta sensòrica.

Els sensors, instal·lats als carrers Casablanca, El Camí, Sant Jaume i Espronceda, en La Rosaleda i en l’IVAM CADA Alcoi, se sumen als cinc punts de mesurament existents.

L’Ajuntament d’Alcoi ha instal·lat sensors acústics i ambientals en sis noves localitzacions, ampliant així la xarxa que fins al moment comptava amb cinc punts de mesurament. D’aquesta manera, als sensors situats en Caramanxel, Eduardo Latorre, País Valencià, Oliver i Sant Llorenç, se sumen nous dispositius als carrers Casablanca, El Camí, Sant Jaume i Espronceda, en La Rosaleda i en l’VAM CADA Alcoi.

El projecte, adjudicat a l’empresa Societat Ibèrica de Construccions Elèctriques S.A per 29.890 euros (sense incloure l’IVA), ha comptat amb una subvenció de 28.800 euros concedida pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea-Next Generation. Forma part de les ajudes per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà en municipis de més de 50.000 habitants i es completa amb la instal·lació de quatre pantalles de videowall i amb els programes informàtics per al seguiment dels indicadors que proporcione tota aquesta sensòrica.

L’objectiu és realitzar el seguiment de l’evolució dels diferents contaminants i compliment dels llindars fixats per a cadascun d’ells en la normativa ambiental per a controlar l’evolució dels diferents contaminants i el compliment de la normativa ambiental. Les dades, com ja succeeix, podran consultar-se en temps real.

Les subvencions que rep l’Ajuntament són per a projectes concrets als quals s’ha presentat, han d’adaptar-se a una línia estratègica i no poden dedicar-se a cap altra cosa. En aquest cas, dins de la zona de baixes emissions es considera necessària la implantació d’un sistema de sensòrica ambiental que permeta realitzar el seguiment de l’evolució dels diferents contaminants i compliment dels llindars fixats per a cadascun d’ells en la normativa ambiental.

Per aquest motiu es precisa l’adquisició d’un conjunt de sensors i pantalles que permeten el seu seguiment. Tots aquests dispositius han d’enviar les dades a través de la xarxa LoRaWAN municipal cada 10-15 minuts perquè així la ciutadania puga consultar-ho en temps real, tal com ja es pot fer amb els punts actuals.