El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi ajustarà els seus projectes per aconseguir finançament europeu i fer front a la Covid-19

Reunió amb distints departaments / Ajuntament

El govern municipal, encapçalat per Toni Francés, recorda que en les dues últimes legislatures, han aconseguit 20 milions d'euros de programes europeus.

L'Ajuntament d'Alcoi vol aconseguir finançament de la comissió europea per fer viables projectes que solament amb el finançament seria molt complicat. Pretén ajustar els projectes per optar als fons europeus que la Unió Europea atorgarà a Espanya per fer front a la crisi sanitària de la Covid-19. Segons el govern municipal, en les dues últimes legislatures, han aconseguit 20 milions d'euros de programes europeus. Toni Francés indica que l'Ajuntament persegueix projectes molt alineats amb la UE com són "sostenibilitat, mobilitat, tecnologies i integració social".

Sobretot, el consistori treballa conjuntament amb els departaments de Patrimoni, Habitatge, Arquitectura, Enginyeria, Modernització de l'Administració, Smart City, Obres i Serveis i Turisme. Alcoi també treballa per a poder accedir als fons europeus del nou període de finançament 2021-2027 a través de l'elaboració de la seua Agenda Urbana 2030.


Cal recordar que l'Ajuntament d'Alcoi ha treballat intensament els últims nou anys per presentar projectes a les ajudes europees, aconseguint, Fons Feder de la Unió Europea per al desenvolupament de l'EDUSI de 10 milions d'euros, que han servit per a finançar projectes com la reurbanització d'Entença, el carrer Sant Jaume, Sant Francesc i que fins a 2023 també permetran cometre altres projectes importants com l'edifici de Cervantes, la remodelació de la zona de Renfe, inversions en sensors, nodes Internet de les Coses i projectes Smart City, la construcció d'habitatge públic en Sant Mateu o el centre tecnològic de Rodes, entre altres.


Alcoi també ha rebut el suport de la Comissió Europea amb dos projectes per a l'aplicació de la tecnologia al mercat laboral i les empreses. En el primer va ser seleccionada, només amb dues ciutats espanyoles més, per a participar en el Digital Cities Challenge (DCC), ja finalitzat. I en l'actualitat, també participa en la segona part del programa, l'Intelligent Digital Challenge (ICC) per seguir millorant amb la tecnologia l'economia de la ciutat i els reptes de la situació mundial de pandèmia.


Segons l'alcalde Toni Francés, "l'esforç que hem realitzat als últims anys per tindre un projecte de ciutat alienat amb les polítiques europees ens situa en un bon lloc de partida per poder optar a fons europeus, unes ajudes que sempre són importants econòmicament però també, dificultoses d'aconseguir. Els projectes que ja tenim en marxa amb finançament europeu van totalment en línia amb el que la Unió Europea vol aconseguir en la reconstrucció: sostenibilitat, mobilitat, tecnologies i integració social".