El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi amplia el termini de pagament voluntari de taxes de vehicles, guals i brossa

La del fem serà una taxa de la qual s'amplia el pagament / AM

Cal assenyalar que els rebuts domiciliats seran remesos a les entitats amb la periodicitat ordinària, és a dir març per a guals i vehicles i maig per a la brossa

A l'igual que va succeir en l'inici de l'estat d'alarma per la Covid-19, l'Ajuntament d'Alcoi ha ampliat el període per al pagament voluntari d'algunes taxes com és el cas de la brossa, vehicles i guals. Pel que fa a l'hostaleria, també es pot beneficiar amb la taxa de terrasses i vetlladors.

"Estem vivint una situació excepcional que també requereix mesures excepcionals". Així de contundent ha sigut la regidora d'Hisenda, Vanessa Moltó, respecte a l'ampliació del període de pagament voluntari de taxes municipals.


En concret, en les taxes de vehicles i guals s'ampliarà el període de pagament voluntari fins a 30 de juny. Al mateix temps s'ampliarà el període de pagament voluntari de la taxa de fem fins a 23 de juliol.

Igualment cal destacar que es compensaran diferents taxes a conseqüència de les mesures de tancament decretades per la Generalitat i que afecten l'hostaleria entre altres, és el cas per exemple de la taxa de terrasses i vetlladors.

Al mateix temps cal assenyalar que els rebuts domiciliats seran remesos a les entitats amb la periodicitat ordinària, és a dir març per a guals i vehicles i maig per a la brossa i en aquests casos els contribuents que mantinguen aquesta periodicitat es continuaran beneficiant de les bonificacions del 5% i 2%.

Moltó sosté en un comunicat de premsa que "des de l'ajuntament volem donar totes les facilitats possibles perquè la crisi provocada per la Covid afecte de la menor manera possible a les famílies de la nostra ciutat. El pròxim pressupost inclou una partida d'inici de 700.000 euros per a complementar totes les ajudes que vagen sorgint com el Pla Resisteix de la Generalitat al qual ja s'ha adherit aquest ajuntament".