El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi ampliarà els punts de càrrega mitjana i ràpida per a vehicles elèctrics

Punt de recàrrega ràpida / Ajuntament

S'han realitzat 1.011 càrregues en tot el 2020

La mobilitat elèctrica a Alcoi va en augment i així ho demostren les hores de subministrament d'energia en els punts facilitats per l'Ajuntament dins la seua estratègia Smart City. Aquest augment de la demanda ha fet que el consistori invertisca en punts de càrrega ràpida i mitjana.

Durant l'any 2020, els vehicles elèctrics es van connectar un total de 7.970 hores (478.212 minuts) al subministrament d'energia oferida en les estacions situades en diferents punts de la ciutat d'Alcoi. En total, durant 2020 es van realitzar 1.011 recàrregues en aquests punts.


En concret, comptant els punts de recàrrega situats en les avingudes de la Hispanitat i L’Alameda, placeta Miguel Hernández i plaça de Ramón y Cajal, així com els situats en el Polígon Castellar, Santiago Payá i als carrers A i B del Polígon Cotes Baixes, tots ells van emetre un total de 12.944,60 vats per hora (Wh).


D'aquests carregadors, el més utilitzat va ser el del Carrer B del Polígon Cotes Baixes, l'únic que ofereix recàrrega ràpida de moment. El següent amb més ús (amb 197 recàrregues) va ser el punt de recàrrega lenta situat en l'Avinguda de l’Alameda. Aquest serà canviat per un punt de recàrrega ràpida, la instal·lació de la qual comptarà amb una subvenció de la Diputació d'Alacant. Un altre projecte és modificar els carregadors lents de la Hispanitat i Miguel Hernández perquè passen a oferir una velocitat de recàrrega mitjana.


Per part seua, el punt situat en Ramón y Cajal, que va oferir un total de 184 recàrregues durant 2020, va ser retirat a meitat del passat any per a executar la remodelació d'aquesta plaça i serà recol·locat ara en el pàrquing de Sant Mateu.