El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi apadrina la creació artística amb el programa 'Llançadora'

Representants de les 8 institucions involucrades en el programa s'han reunit a l’IVAM CADA ALCOI per a ultimar les bases de la convocatòria.

Recordem que el regidor de Cultura, Raül Llopis, ja va avançar en exclusiva a ARAMULTIMÈDIA el contigut d'aquestes ajudes.

Tres artistes es podran beneficiar de la primera convocatòria del programa 'Llançadora', unes beques de residència impulsades per l'Ajuntament d'Alcoi a través de l'IVAM CADA ALCOI. Les tres beques s'atorgaran respectivament per a creadors de l'àmbit visual, musical i escènic. L'import de cadascuna d'elles serà de 10.000 €, les quals contemplen un termini de residència de tres mesos.

Les beques estan obertes a artistes de qualsevol edat i lloc de procedència però, com a mínim, una de les tres beques haurà de ser necessàriament per a un artista del territori valencià.

L’Ajuntament preveu que la convocatòria oficial de les beques es publique al mes d’abril i així poder rebre les sol·licituds i valorar-les adequadament. En la convocatòria s’indicarà que el mes d’inici de la residència serà setembre del 2019, i que els artistes desenvoluparan el seu projecte al llarg de tres mesos: setembre, octubre i novembre de 2019.

El tribunal qualificador que decidirà a qui s’atorguen les beques residència estarà presidit pel regidor de cultura, Raül Llopis, i format per un representant respectivament de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica d’Alcoi, de la Universitat d’Alacant, de l’IVAM, de la Fundació CAM, de la càtedra d’Art Contemporani «Antoni Miró», i de la Comissió d’Art Plàstiques i de la comissió d’Audiovisuals del Consell de Cultura municipal. Representants d'aquestes institucions s'han renunit aquest 4 de març a l’IVAM CADA ALCOI per a ultimar les bases de la convocatòria.