El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi aposta pels joguets no sexistes en Nadal

Bosses amb la campanya / Ajuntament

Per fer visible la campanya de jocs i joguets no sexistes ha elaborat un decàleg i repartirà bosses als comerços.

Aquest Nadal, Regala Igualtat! És el nou eslògan de la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alcoi per a aquest Nadal. Per fer visible la campanya de jocs i joguets no sexistes ha elaborat un decàleg i repartirà bosses als comerços.

El decàleg, entre altres coses, explica que no hi ha joguets de xiquets o xiquetes, el joc és lliure i espontani. També indica que les etiquetes socials del blau i el rosa són estereotips que limiten la creativitat. A més fa una sèrie de recomanacions com que cal triar joguets que mostren la diversitat de cada persona, amb els quals xiquets i xiquetes estiguen cooperant i compartint espais, tant públics com domèstics.


Altres aspectes del decàleg són que s'ha de regalar joguets que ajuden a promoure les capacitats i habilitats personals, que potencien la igualtat en la participació i el desenvolupament de sentiments i afectes, evitant joguets, jocs i videojocs violents. S'ha d'educar per resoldre els problemes de forma positiva, constructiva i creativa, amb una bona elecció de joguets també s’està educant.

La regidora d'Igualtat, Aranza de Gracia, indica que "amb motiu de les dates nadalenques, volem conscienciar a la ciutadania de la importància de l'elecció de joguets sense condicionants de gènere a l'hora de fer un regal. Els joguets faciliten el desenvolupament de les diferents capacitats cognitives en xiquets i xiquetes, les quals els preparen per al futur. Joguets que reprodueixen els estereotips de gènere, limiten el seu desenvolupament i perpetuen la desigualtat existent".

Decàleg