El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi aposta per fer més accesible el turisme amb codis QR per a persones sordes

En total són 51 edificis de la ciutat els que tenen aquesta aplicació a través d'unes plaques que mostren el nou logo de Turisme d'Alcoi.

La ciutat d'Alcoi cada vegada és més turística, per això des la regidoria de turisme han volgut fer-lo més acessible per a les persones sordes.

La regidoria de turisme de l'Ajuntament d'Alcoi ha afegit a les plaques de senyalística turística de la ciutat uns codis QR que se sumen als ja existents. Aquests codis permeten interpretar i conéixer els diferents edificis de la ciutat per part del col·lectiu de les persones sordes a través d'unes signoguies.

Aquest projecte naix per l'augment de la demanda turística i és una forma també d'adaptar-se a les noves tecnologies seguint en la línia de les destinacions turístiques intel·ligents.

En total són 51 edificis de la ciutat els que tenen aquesta aplicació a través d'unes plaques que mostren el nou logo de Turisme d'Alcoi. A més la visita es pot realitzar en cinc idiomes castellà, valencià, anglés, francés i alemany.

Lorena Zamorano, regidora de Turisme, ha comentat que "amb aquest projecte continuem avançant en l'objectiu de l'accessibilitat en destinació i la intel·ligència turística, en línia amb l'estratègia EDUSI i en llaures al fet que Alcoi es posicione en el nostre territori com DTI (Destinació Turística Intel·ligent). Accessibilitat i Innovació faran de la nostra destinació una ciutat integradora per a tots, i aquesta és la línia en la qual continuem treballant"

La inversió total d'aquest projecte ha sigut de 4.386,25 euros, un projecte que forma part d'una estratègia global finançada a través dels pressupostos participatius i s'uneix a altres implantats enguany.