El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi aposta per l'art urbà amb 'Urban Skills'

La regidora Maria Baca acompanyada en roda de premsa pels organitzadors d'Urban Skills / AM

La mostra inclourà competicions esportives, un concert de rap i mostres d'art urbà en diferents punts de la ciutat.

 

 

La ciutat d'Alcoi acollirà entre el 24 i el 30 de setembre una mostra de cultura urbana amb què aglutinar tres formes d'expressió: l'art plàstic, la música i els esports urbans. La iniciativa rep el nom d''Urban Skills' i fou una de les propostes més votades en els pressupostos participatius de 2018.

A través d'una de les potes d'aquest projecte, la d'art plàstic, s'ha previst la decoració de 5 murals en altres tants barris de la ciutat de la mà d'artistes urbans internacionals, com per exemple el mexicà Smithe. Els barris són el del Centre, el Partidor, Santa Rosa, Batoi i la Zona Nord, sent aquest últim on es pintarà el de major extensió de tots ells, amb uns 550 m² de superfície. Estarà en les proximitats del Poliesportiu de Carabanchel.

Paral·lelament també es pintarà col·lectivament un mural a Cantagallet i es dispersaran altres formes d'art urbà de menor envergadura en altres 5 punts de la ciutat. Dins de l'oferta expositiva i formativa, l'Àgora acollirà el 26 de setembre una exposició foto-documental on fer un repàs dels últims 40 anys d'art urbà en la ciutat, mentre que per al dissabte 29 de setembre en el Centre Cervantes Jove s'organitzaran dos tallers per als més joves, un d'ells per tal d'instruir en l'art del grafiti.

Quant al vessant musical d'Urban Skills, s'ha organitzat per al dissabte 29 un concert de rap a la sala La Mujer Barbuda, on actuaran Machete en Boca, Mc Kea, Wisdom Hill i DJ Freazer. Serà a les 22.30 h amb entrada gratuïta, encara que els menors de 16 anys necessitaran una autorització per accedir al recinte. El col·lectiu que es troba al darrere del recital s'anomena 'Fem Rap', una agrupació que "advoca per la visibilitat de la dona en el hip hop, però sense deixar de banda a l'home", tal com afirma una de les seues components, la rapera ZETA-A.

Per últim, es donarà espai als esports urbans a través d'un campionat de monopatí. Serà el cap de setmana del 29 al 30 de setembre a l'skatepark ubicat enfront del Col·legi Santa Ana, on també s'organitzarà un batalla d'MC's i una fira alternativa. L'agrupació 'Active Extreme' es troba darrere d'aquestes activitats.

La regidora de l'àrea de Participació, María Baca, ha remarcat en roda de premsa que "Urban Skills naix amb la vocació d'aglutinar totes les disciplines artístiques urbanes i d'apropar aquests corrents a la ciutadania, creant sinergies col·laboratives entre diferents entitats de la ciutat".

Totes les novetats al voltant de la mostra s'aniran publicant a través de les xarxes socials.