El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi aposta per les renovables

Un moment del plenari d'abril a Alcoi/AM
El plenari d'Alcoi fa seu una moció de Guanyar i, a partir d'ara, es primarà les empreses productores d'energia verda

El ple de l'Ajuntament d'Alcoi ha decidit, amb una declaració institucional, primar a les empreses que produeixen energies renovables. A partir d'ara, els contractes que caduquen i s'hagen de renovar, prestaran especial atenció a empreses productores d'energia verda. Un pas endavant per aconseguir un Alcoi més responsable.

La corporació d'Alcoi ha fet una aposta unànime per les energies renovables, i ha acordat que quan toque renovar un contracte, es primarà les productores d'energia verda. A més, un dels criteris dels pròxims plecs de condicions valorarà l'empresa que major percentatge d'energia verda produïsca.

Tot ha sigut arran una moció de Guanyar Alcoi, que al plenari d'abril ha arribat com a declaració institucional en rebre el suport previ de tots els partits. Així, es vol primar les empreses que potencien la producció d'energies renovables, perquè "les fonts d'energia del futur no deuen ser contaminants. I d'aquesta manera, contribuirem a reduir la dependència energètica amb l'exterior".

L'Ajuntament d'Alcoi es compromet així a què, "a l'hora de renovar els diferents contractes, tota l'energia consumida en l'enllumenat públic i/o en instal·lacions, edificis i dependències municipals, així com qualsevol consum energètic la gestió del qual haja de ser contractada per l'Ajuntament d'Alcoi, provinga d'instal·lacions productores d'energia verda (solar, eòlica, geotèrmica, biomassa, biogàs o mareomotriu)". A més, un dels principals criteris de valoració en els plecs de condicions serà el percentatge d'energia verda que l'empresa pot proporcionar, respecte del total de la seua producció.

Amb aquesta mesura l'Ajuntament vol, no sols reduir les emissions de diòxid de carboni, sinó que ho consideren també una via per a aconseguir un millor preu de l'energia. També es valoren altres beneficis d'aquesta decisió, com el fet de donar suport a les iniciatives d'economia social, o avançar en l'emancipació energètica de les grans companyies elèctriques. Tot açò suposaria, en un futur, facilitar l'accés de tots els ciutadans a fonts d'energia verda.