El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi aprova els nous tributs i preus públics per a 2018. Destaca la reducció de l'IBI al 1,01%

Plenari municipal del 30 d'octubre / R. Lledó
Els vots de l'oposició mostren l'acord amb el govern en la seua majoria

L'IBI ha baixat de l'1,02% a l'1,01%. Pel que fa a les taxes municipals, l'increment és de l'1%. Vanessa Moltó, regidora d'Hisenda, ha destacat que "han tingut en compte els anys de deflació". L'edil continua dient que "els impostos han sigut congelats" en anys anteriors. Moltó també ha destacat que "Alcoi és una de les ciutats amb menor pressió fiscal d'Espanya i Comunitat Valenciana"

El plenari municipal d'Alcoi d'aquest 30 d'octubre ha aprovat els nous tributs i preus públics per a l'any 2018. Com ja vam avançar, l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) ha baixat de l'1,02% a l'1,01%. Pel que fa a les taxes municipals, l'increment és de l'1%. Vanessa Moltó, regidora d'Hisenda, ha destacat que "han tingut en compte els anys de deflació". L'edil continua dient que "els impostos han sigut congelats" en anys anteriors. Moltó també ha destacat que "Alcoi és una de les ciutats amb menor pressió fiscal d'Espanya i Comunitat Valenciana". En el plenari, que ha finalitzat a les 23:54 h, també s'ha parlat del Boulevard i la Plaça Al-Azraq.

El govern municipal ha aconseguit aprovar la baixada de l'IBI. Guanyar Alcoi s'ha abstingut argumentant que "no estan en contra de la baixada de l'IBI però hauria de ser progressiu". La coalició d'esquerres també ha destacat que amb aquesta baixada "també es beneficien els bancs". Per a Guanyar, "la baixada de l'IBI no s'ajusta a la realitat".

El govern municipal indica que "el seu esperit és que el que menys tinga que menys pague" i ha poat com a exemple la tarifa B de la brossa. També s'han modificat algunes taxes com són els usos culturals en el Teatre Calderón, el bus de la festa, les llicències d'obertura, brossa, cementiri, guals, ús de l'Àgora o domini públic.

La resta de grups municipals aproven aquestes modificacions però pensen que són millorables. Guanyar Alcoi indica que "cal ajustar les taxes a cada situació familiar". El Partit Popular demana al govern municipal "antelació" i que "tothom poguera fer propostes, ja que el debat seria més fructífer i els alcoians guanyarien". Compromís s'ha centrat en l'ús de l'aigua, ja que opina que "el consum excessiu de l'aigua s'hauria de gravar per fer un consum solidari d'aigua". Ciutadans s'ha centrat en l'ús de domini públic, sobretot en les barres de bar i terrasses.