El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi aspira a rebre més de 200.000 euros en ajudes al turisme

El director general de turisme Herick Campos ha estat en Alcoi per visitar Rodes, futura ubicació del Centre de Turisme d'Interior. També s'ha reunit amb empresaris i ajuntament per valorar les ajudes al turisme.

L'Ajuntament demana 60.000 euros per a dos nous projectes: fer un 'pàrquing dissuasori' a la Riba, i utilitzar les dades de les càmeres per obtindre dades de moviments de turistes. També rebrà enguany més diners per a l'organització dels Moros i Cristians, subvenció que puja de 35.000 a 40.000 euros.

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés ha presentat dos nous projectes turístics per als quals demana subvenció a la conselleria de Turisme. El primer d'ells és habilitar el solar de la Riba com a "pàrquing dissuasori", per tal que els visitants de la ciutat tinguen un lloc on deixar els vehicles abans de visitar la ciutat. Aquest projecte té un pressupost de 104.000 euros, i el consistori demana una ajuda de fins a 40.000 euros.

El segon projecte té relació amb el programa de destinació intel·ligent i Smart City, i la idea és poder aprofitar les càmeres de la ciutat, vora un centenar, per obtindre dades sobre afluència de gent que ajuden a millorar l'oferta turística de la ciutat. En aquest cas es demanen 20.000 euros per als 41.000 euros que costa el projecte. 

En el vídeo, l'alcalde detalla aquests dos projectes, però hi ha més que reben subvencions autonòmiques, com les festes de Moros i Cristians, que per al 2020 pujaran a 40.000 euros; o per al futur Centre de Turisme d'Interior, que s'ubicarà a l'Illa de Rodes. Des del consistori expliquen que d'ací poc es licitarà la redacció del projecte i confien que en 2021 puguen començar les obres.

El director general de turisme Herick Campos ha fet balanç de les ajudes rebudes l'any passat, que entre empreses i ajuntament, sumen 200.000 euros, i confia que la xifra es mantinga per al 2020. En el mateix sentit s'ha pronunciat el president de la Cambra de Comerç, Pablo de Gracia, qui assegura que ja es treballa en diverses idees de cara al 2021.