El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi assegura mascaretes a qui haja d'agafar tren o autobús per anar a treballar

Repartiment de mascaretes a la Comunitat Valenciana

Agents de les forces de seguretat estaran als autobusos urbans d'Alcoi per a repartir mascarets als treballadors, durant l'horari d'entrada al lloc de faena. També la Policia Nacional repartirà en el tren.

 

El regidor de mobilitat Jordi Martínez explica que tenen prou mascaretes per a cobrir la demanda diària d'autobusos i tren, i que no ha canviat en l'últim mes malgrat els diferents nivells d'activitat econòmica. Això sí, les forces de seguretat s'asseguraran de què es reparteixen únicament a persones que es desplacen al seu lloc de treball.

Aquest dimarts 14 d'abril tornen a posar-se en marxa diverses empreses, aquelles que tancaren fa 15 dies amb l'ampliació de l'estat d'alarma, i que podien acollir-se a permisos retribuïts per als treballadors durant aquesta quinzena. Des del Govern Central recorden que el confinament continua actiu, i que aquesta mesura és per a indústries que han d'acollir-se a mesures especials.

Des de la conselleria de Sanitat asseguren que estan en contacte amb les empreses que reinicien l'activitat a les quals se'ls ha traslladat les mesures d'higiene personal que han de mantindre, així com respectar les distàncies en els espais de faena. "I si es detecten símptomes en un treballador, cal desplegar el protocol" explica Ana Barceló.

I una de les noves mesures que s'implanta és la recomanació d'usar mascareta en el transport públic. El Govern Central recomana el teletreball, i en cas de ser obligat anar a l'empresa, desplaçar-se en vehicle privat, bicicleta o a peu, per tal d'evitar el transport públic on pot haver "una important afluència de persones". I s'ha organitzat un repartiment de mascaretes per tot el territori nacional: més de 10 milions a tota espanya, de les quals 1.118.000 són per a la Comunitat Valenciana. A la província d'Alacant en corresponen 416.000. La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha explicat que a la província d'Alacant s'han determinat 179 punts de distribució "en funció de l'afluència mitjana de viatgers, però sense obviar zones menys poblades com les de l'interior".

A Alcoi, el regidor de mobilitat Jordi Martínez assegura que hi ha prou mascaretes per als usuaris de l'autobús i el tren. En el cas de l'autobús, es comptabilitzen vora 800 viatgers al dia, molt per davall dels vora 8.000 que es registraven abans de la crisi, perquè els usuaris més habituals de l'autobús són adolescents i majors, que ara estan confinats. No s'han notat canvis entre la primera quinzena i la segona d'estat d'alarma, tot i els diferents nivells d'activitat econòmica, i Jordi Martínez no preveu que s'incremente ara.

Les mascaretes es repartiran dimarts i dimecres per part d'agents de la Policia Local o Nacional que estaran en els autobusos urbans en horari de 6,30 a 9 hores del matí i de 16 a 18 de vesprada. Martínez recorda que tan sols es lliuraran a treballadors que es desplacen a la faena, per això, les forces de seguretat reclamaran la documentació pertinent