El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi avança en la declaració de Destinació Turística Intel·ligent

Oficina de turisme d'Alcoi.

Aquest dimarts s'ha anunciat que Alcoi ja disposa d'un Pla Director que li permeta assolir la declaració de Destinació Turística Intel·ligent. Amb aquest pla, la nostra ciutat avança a fase 3 dins de la xarxa DTI-CV la qual cosa obri la porta a la sol·licitud d'ajudes públiques específiques.

Alcoi és el primer municipi d'interior de la província d'Alacant que compta amb un pla director d'aquesta mena. Ho ha confirmat el director general de Turisme de la Generalitat, Herick Campos, durant la presentació del pla, afegint que un dels aspectes importants de ser Destinació Turística Intel·ligent implica major governança, és a dir "que el mateix destí controle, coordine, desenvolupe i implemente les accions no sols en l'àrea de turisme, també en la resta d'àrees dels ajuntaments". Assolir el nivell 3 d'aquesta xarxa DTI-CV obri la porta a què Alcoi sol·licite ajudes, "algunes d'elles en l'àmbit europeu molt quantioses", tal com específica la regidora de Turisme, Lorena Zamorano.

Encara que el pla director determina el camí per a convertir-se en DTI, el cas d'Alcoi és un poc particular. "Molts dels indicadors que marca aquest pla ja s'estan desenvolupant en Alcoi per altres vies", reconeix Zamorano, al·ludint als objectius estratègics d'una smart city en àmbits tan dispars com el pla d'accessibilitat o el de mobilitat urbana sostenible, l'agenda 21 per al desenvolupament sostenible... "Tot això ja s'està desenvolupant en Alcoi; tenim molt avançat en intel·ligència turística. El pla director recopila tots eixos indicadors i estableix un pla d'acció per millorar aquells aspectes que són millorables".

En aquest sentit, el coordinador del Pla Director d'Alcoi, David Giner, ha explicat que "no es tracta d'una guia estàtica, a l'inrevés, naix amb l'objectiu de ser una eina flexible i dinàmica que es puga actualitzar depenent de les necessitats de cada moment".

Turisme i tecnologia

Alcoi fa anys adapta l'oferta turística a les noves tecnologies. Exemples en tenim diversos, com ara oferir wifi gratuït en l'oficina de turisme; el sistema en línia d'inscripció a les visites guiades gratuïtes; el geoposicionament de tots els recursos turístics a través de diferents softwares i aplicacions; o la informació 24 hores a través del panell Multitouch en l'entrada de la Tourist Info.