El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi bonificarà empreses que aposten per energies sostenibles

Reunió a l'Ajuntament amb representants d'ATEVAL, ACETEX, FEDAC i la Cambra de Comerç.

Representants de totes aquestes entitats han tingut un encontre a l'Ajuntament d'Alcoi per tal d'acordar les mesures d'incentivació fiscal per l'ús d'energies renovables.

L'Ajuntament d'Alcoi bonificarà els impostos d'activitats econòmiques, construcció d'instal·lacions i obres a totes aquelles empreses que facen una posta per les energies sostenibles. Aquest acord s'ha assolit amb el suport de les principals agrupacions patronals de la comarca, com són ATEVAL, ACETEX, FEDAC i la Cambra de Comerç.

Representants de totes aquestes entitats han tingut un encontre a l'Ajuntament d'Alcoi per tal d'acordar les mesures d'incentivació fiscal per l'ús d'energies renovables. Toni Francés, alcalde d'Alcoi i regidor de Ciutat Intel·ligent, ha recordata a la fi de la reunió que la suma d'empreses a optar per aquests incentius "és un al·licient més per a continuar apostant pel nostre projecte que pretén fer una ciutat més sostenible, reduint la contaminació i les emissions de CO2".

A l'encontre han estat presents l'alcalde Toni Francés; la regidora d'Hisenda, Vanessa Moltó; el regidor d'Empresa, Alberto Belda; juntament amb León Grau, president d'ATEVAL; José Martínez; president d'ACETEX; Natxo Gómez, president de FEDAC; i Pablo de Gracia, president de la Cambra de Comerç d'Alcoi.

Mesures ja establertes

Des del consistori alcoià recorden que l'aposta per energies renovables és una de les línies estratègiques del pla director Smart City, que als últims anys ha incentivat la creació de 10 instal·lacions fotovoltaiques, 8 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, o l'enllumenat públic alimentat d'energia solar en tres polígons industrials.

En matèria fiscal, l'administració alcoiana ja aplica en l'Impost de Béns Immobles (IBI) una bonificació del 50% per aquells immobles amb sistemes d'energia solar o tèrmica. També a l'impost de circulació s'aplica una bonificació del 75% el primer any i del 50% per a la resta d'anys per als vehicles híbrids i elèctrics, en lloc del 25% que s'havia establert.