El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi bordejarà la plena ocupació hotelera en cap d'any

Hotel Rural Masía la Mota / Facebook Alcoy Turismo

S'espera que els establiments hotelers d'Alcoi assolisquen una ocupació del 80 al 90% durant la nit de cap d'any, previsió que es podria incrementar amb les reserves d'última hora. Això és almenys el que es desprén de les xifres amb què treballa l'Associació Provincial Turisme d'Interior.

L’estacionalitat del turisme a Alcoi, bàsicament Moros i Cristians i Cap d’any, impedeix el creixement d’aquest sector que podria donar molt més en una zona amb incomptables encants naturals i gastronìmics.

Siga com fora, el cert és que l'Associació Provincial de Turisme Alacant Interior, entitat que presideix Jordi Linares, preveu per a la nit de cap d'any una ocupació que estarà entre el 80 y el 90 per cent. Això sí, els hotelers confien a superar les xifres amb les trucades d'última hora. Segons el president de l'Associació, es podria arribar al 90 per cent per a la nit del 31 de desembre a l'1 de gener. No obstant això, en els dies anteriors i posteriors, la xifra es redueix considerablement.

La previsió per a restaurants és més positiva encara, amb un 85 per cent sense comptar l'última hora. Això sempre comptabilitzant aquells establiments que han sol·licitat llicència legal per a esdeveniments. Quant a les activitats, les contractacions són del 50%. Parlem de visites guiades, passejos a cavall, bicicletes i un altre tipus d'activitats típiques de l'interior de la província d'Alacant.


El president de l'Associació Provincial Turisme Alacant Interior, Jordi Linares, valora les xifres de forma molt positiva gràcies a les campanyes de promoció que s'estan portant com “Alcoi ciutat del Nadal”. No obstant això, Linares destaca que “només aconseguim omplir els nostres establiments 2 nits a l'any i no és suficient per a la resta dels mesos”.

Finalment, l'Associació Provincial Turisme Alacant Interior ha mantingut contactes amb la Regidoria de Seguretat Ciutadana d'Alcoi i la Policia de la Comunitat Valenciana per a sol·licitar que els establiments que oferisquen serveis en cap d'any, complisquen tots els requisits legals i de seguretat per a evitar problemes innecessaris i competència deslleial.