El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi, Capital Cultural Valenciana 2020-2021

La proposta d'Alcoi per a convertir-se en Capital Cultural Valenciana està plasmada en el projecte 'Arrels de Futur'.

Bocairent també ostentarà aquesta distinció a partir del 25 d'abril en la categoria de localitat amb menys de 5.000 habitants.

Cultura de la Generalitat ha determinat que les pròximes capitalitats culturals valencianes entre el 25 d’abril de 2020 i el 25 d’abril de 2021 seran Alcoi i Bocairent, dues localitats separades per la serra de Mariola i que es convertiran en el punt de referència cultural del nostre territori. Així s’ha decidit en la comissió avaluadora que les ha seleccionades entre les candidatures presentades per a prendre el relleu d’Altea i Vilafranca.

La proposta d'Alcoi per a convertir-se en Capital Cultural Valenciana està plasmada en el projecte 'Arrels de Futur'. El projecte contempla tot aquest seguit d'accions: Certamen literari: Premi de Novel·la Isabel-Clara Simó, Cicle d'Homenatge commemoratiu dels 25 Anys del traspàs d'Ovidi Montllor, Cicle d'Homenatge a Pep Cortés, Homenatge al pintor Antonio Gisbert, Festival d'Animació Animalcoi, I Congrés Nacional de Dansa Ciutat d'Alcoi, Fira Modernista 2020 dedicada a la figura de Francisco Laporta, Recuperació de la Porta de Cocentaina, Mascletà Nocturna del 23 d'abril i Museu de la Industrialització El Molinar.

El projecte també contempla "mantenir i potenciar la línia de la Setmana Modernista-Fira Modernista en aquest any especial de Capitalitat Cultural, per tal de consolidar-la al nivell de les altres dos cites anuals de la Cultura i la Tradició alcoiana: Els Moros i Cristians i La Ciutat del Nadal".