El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi celebra el 23 d'abril, dia del patró, amb la processó del Trasllat i una mascletà nocturna

Aquest any per motiu de què la Setmana Santa va caure a finals d'abril, les festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi se celebren a principis de maig, però, per al dia 23 d'abril, dia de Sant Jordi, es realitzaran diferents actes en commemoració a la seua figura.

El 23 d'abril és una data molt senyalada per als alcoians i alcoianes que més viuen la festa, però aquest any, haurem d'esperar fins al 5 de maig per a celebrar-ho de "forma oficial" dins de la trilogia. No obstant això, aquest dia també es faran una sèrie d'actes per a homenatjar al patró.

A les 10.30 h, s'ha celebrat una missa en l'església de Sant Jordi, i a les 14.00 h es realitzarà la benedicció de la fornícula en el carrer Sant Jordi. Ja a la vesprada, a les 19.00 h, hi haurà una missa solemne en Sant Jordi que donarà pas una hora després a la Processó del Trasllat, des de l'església de Sant Jordi, fins a la parròquia de Santa Maria, seguint el seu recorregut tradicional. 

Per a finalitzar aquest dia de Sant Jordi, l'Ajuntament ha preparat una mascletà nocturna com a celebració de la recent proclamació de les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi com a Bé d'Interés Cultural Immaterial (BIC), a les 21.30 a la Plaça d'Espanya.