El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi celebra el 9 d’octubre amb una completa programació

El 9 d’octubre tindrà lloc l’acte institucional a les 12h al Teatre Calderón amb el lliurament dels V Premis Nou d’Octubre

El manifest del 9 d'octubre serà escrit i llegit pel filòleg alcoià, Ivan Gisbert

El dijous 7 d’octubre  a les 19h tenen lloc dos esdeveniments destacats. L’IVAM CADA Alcoi serà escenari de la preeestrena de la nova temporada de l’Alquería Blanca amb la presència de tres actors alcoians: Jacob Llopis (Santi), Joan Gadea (don Joaquim) i Oscar Pastor (Sento). Cal treure les entrades gratuïtes a ticketalcoi. Mentre la Llotja de Sant Jordi acull la inauguració de l'exposició, que podrà visitar fins el 28 de nove,bre, 'D'un temps un país' amb obres de Francesc Jarque, J. Aleixandre, Meritxell Ahicart, J. Mª Azkárraga, Paco Grau, Lluís Ibáñez, Ana Jiménez, Mati Martí, Manuel Molines, Paca Moltó, Juani Ruz, Diana Sanus i Xavier Terol.

 

El dijous 7 d’octubre a les 10h el Teatre Calderón acull l’actuació Ovidi4. L’acte repassa cançons del cantautor. L’espectacle pretén ser una tertúlia teatralitzada per parlar de cultura i política de forma irònica, com feia Ovidi Montllor. L’acte reuneix al poeta David Caño, el músic Borja Penalba, el periodista i activista social David Fernàndez, la cantant Mireia Vives i el guitarrista Toti Soler.

 

El divendres dia 8 a les 17h s’inaugura la XXVIII Fira del Llibre en valencià, que tindrà lloc en l'Avinguda País Valencià, als voltants de la Biblioteca Ricardo Senabre. Estarà oberta fins diumenge dia 10 a les 14 hores.

 

El 9 d’octubre tindrà lloc l’acte institucional a les 12h al Teatre Calderón amb el lliurament dels V Premis Nou d’Octubre. Els guanyadors d’esta edició són Marisa Blanes, el Centre Alcoià D'estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA) i Francesc Bernàcer. El manifest serà escrit i llegit pel filòleg alcoià, Ivan Gisbert i realitzarà el concert la Societat Musical Nova d'Alcoi, en un acte que serà presentat per Ajo Valls (Pot vore el programa ací).

A les 20:30h hi haurà un correfoc a la Plaça d’Espanya de la mà dels Dimonis Rafolins.

 

El diumenge dia 10 d’octubre a les 12h hi haurà dos concerts. Un al Centre Cultural Mario Silvestre, amb música cubana titulat ‘Trio Alter Ego’ y organitzat per ‘Amigos de la Guitarra de Alcoy’. I l’altre a Teatre Calderón, on actuaran l'Orquestra Simfònica Vila de Sant Joan, de Sant Joan d'Alacant i l'Orquestra Simfònica de La Unió, de Llíria; al IV Festival Caixabank d'Orquestres de la Comunitat Valenciana.

 

El 14 d’octubre a les 19h serà l’últim acte amb la presentació del del 'Llibre de la Cort del Justícia Pere Penedés (Alcoi,1320)' al Centre Cultural Mario Silvestre a les 19h.

 

Les restriccions han marcat l’agenda d’actes que tenen lloc des del dia 1 i fins el dimarts dia 12 d’octubre