El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi celebra el dia de la Pau

Els col·legis de la Zona Nord celebren el dia de la Pau
Majors i xiquets s'han trobat a la Glorieta per a compartir jocs i moments de concòrdia. A la Zona Nord els col·legis han fet un acte a l'Amfiteatre

Tots els col·legis d'Alcoi han celebrat d'alguna manera aquest 30 de gener el DENIP, el Dia Escolat per la No Violència i la Pau. Una jornada en què es fan balls, cançons, poemes, manifest i tot tipus d'activitat que supose compartir alguna cosa en un altre de manera pacífica. La Glorieta o l'Amfiteatre de la Zona Nord són alguns dels llocs triats per a celebrar la jornada.

Aquest 30 de gener celebrem el DENIM, el Dia Escolar per la No Violència i la Pau. Tots els col·legis d'Alcoi han celebrat, d'una manera o altra, aquest dia amb activitats, balls o lectures de poemes. A més a més s'han fet dos actes centrals a la Glorieta i a l'Amfiteatre de la Zona Nord.

A la Glorieta s'ha viscut un matí de reunió i diversió. Els estudiants d'animació sociocultural del CIP FP Batoi han organitzat jocs per a tots els assistents, grans i xiquets. També s'exposaven paraigües pintats pels joves artistes de l'Escola Municipal de Belles Arts. I el parc estava de gom a gom d'alumnes i assistents dels col·legis Tomás Llácer, Romeral, Sant Vicent, Horta Major, Miguel Hernández, La Salle, Carmelites i Salesians de Joan XXIII; a més de membres d'AIN, l'Associació per la Integració del Nen; i residents de l'Emilio Sala. També han participat estudiants dels instituts Pare Vitòria i Andreu Sempere, encarregats de llegir el manifest que pots seguir en aquest vídeo en directe.

Mentrestant, els col·legis de la Zona Nord celebraven també el dia de la Pau amb una desfilada pels carrers del barri fins a l'amfiteatre, on els alumnes de les Esclaves, Miguel Hernández, els Salesians i Arnauda han participat en un acte col·lectiu on es reivindica la pau. Pots vore en aquest vídeo en directe.

No hi ha hagut col·legi en Alcoi que no tractara hui d'alguna manera aquest tema tan important. Enguany a més molts centres han triat per a treballar la figura de Malala Yousafzai, bloguera pakistanesa que va aconseguir el premi nobel de la pau l'any 2014, amb tan sols 17 anys, la persona més jove en aconseguir aquest important guardó. Malala és una activista a favor dels drets civils, dedicada sobretot a defendre l'educació de les xiques al nord de Pakistan, on les dones tenen prohibit assistir a escola. En octubre del 2012 Malala patia una agressió, després que un home la buscara en l'autobús escolar i li disparara en tres ocasions. Es va recuperar de les ferides en un hospital d'Anglaterra, on s'ha quedat a viure per les amenaces de mort que hi ha contra ella i la seua família per part dels talibans al seu país.