El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi celebra el Dia de la Pau amb la reivindicació de Malala Yousafzai a la Glorieta

Alcoi celebra el Dia de la Pau amb la reivindicació de Malala Yousafzai a la Glorieta / ajuntament d'Alcoi
Dimarts 30 de gener tindrà lloc el Dia Escolar de la No-Violència i de la Pau

Dos actes commemoratius per al Dia Escolar de la No-Violència i de la Pau, tindran lloc a la Glorieta i a l'Ajuntament d'Alcoi, dimarts 30 de gener.

Dimarts 30 de gener, tindrà lloc la commemoració del Dia Escolar de la No-Violència i de la Pau a Alcoi, organitzat per la Regidoria d’Educació.

El dia girarà entorn de dos activitats, una a la Glorieta, on es treballarà al voltant de la figura de Malala Yousafzai, premi Nobel de la Pau 2014 i altra, a les 12.45 h en l'Ajuntament, on els alumnes li preguntaran a Alicia Mira, especialista de la Universitat d’Alacant en la història contemporània i temes de gènere, tots els seus dubtes.

En les activitats organitzades pel cicle formatiu de TASOC del CIP FP Batoi, participaran alumnes de primària i secundària dels centres: Tomás Llácer, Romeral, Sant Vicent, Horta Major, Miguel Hernández, La Salle, La Presentación, Salesians Joan XXIII, Andreu Sempere, Pare Vitòria, AIN i pot ser que Emilio Sala en l'activitat de La Glorieta. Els que ho faran a l’acte de l’Ajuntament seran: IES Andreu Sempere, IES Pare Vitòria, Salesianos Juan XXIII i La Presentación.

La recepció dels alumnes està prevista per a les 10 h; un quart d’hora més tard es donarà inici a les activitats lúdiques, mentre que el manifest es llegirà a les 11.15 h a càrrec dels alumnes de l’IES Andreu Sempere. Però abans l’alcalde, Toni Francés i el regidor d’Educació, Alberto Belda dirigiran unes paraules als alumnes.

Des de la regidoria d’Educació s’ha volgut escollir la figura de Malala per a commemorar aquest dia, ja que es considera un referent per a les joves generacions després de rebre el premi Nobel de la Pau als 17 anys.