El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi celebra el Dia dels Drets de la Infància amb activitats i tallers

L'Acolliment Familiar és un recurs per a xiquetes, xiquets i adolescents que, per diverses circumstàncies no poden viure o no és convenient que visquen amb la seua família d'origen

El pròxim dissabte 27 de novembre la Plaça Ramón y Cajal acull tallers orientats a que els xiquets i xiquetes coneguen els seus drets mitjançant diverses activitats plantejades per entitats del municipi. A més Alcoi és seu per primera vegada de la Trobada de Famílies Acollidores de la Comunitat Valenciana i s'ha organitzat una xerrada sobre la construcció dels recors. També hi haurà una actuació musical a les 12:30h de ‘The Beatfriends’, que faran versions de ‘The Beatles’ adaptades a la infància.

La Plaça de Ramón y Cajal, la placeta de la Creu Roja i l’Àgora acullen el pròxim dissabte 27 de novembre durant tot el matí diversos actes per a celebrar el Dia dels Drets de la Infància i la Trobada de Famílies Acollidores de la província d’Alacant.

Diverses entitats estaran ubicades en les places Ramón y Cajal y Creu Roja, realitzant tallers per a la infància. Xiquetes i xiquets passaran per els espais on diferents entitats a través de tallers donaran a conèixer un dret de la infància i es posarà un segell a un passaport que se’ls facilitarà. L’objectiu serà que completen el document amb tots els segells, el que significarà que han conegut els seus drets. Les entitats que participen són: Creu Roja, Somriu, AIN, Proyde La Salle Acoge, Manos Unidas, TEA Asperger, Dona Mare i Juniors Flor de Neu.

A més d’estos tallers, hi haurà una xerrada a l’Àgora a les 11h dins dels actes preparats per a les famílies acollidores de la Comunitat Valenciana que rep el nom de ‘Ajudant en la construcció dels recors’.

A les 12:30h hi ha un actuació musical  baix el títol de ‘The Beatfriends’, que faran versions de ‘The Beatles’ adaptades a la infància. A les 13h serà el discurs de les Autoritats.

Els actes conclouran a les 14h.

També el consell local d’Infància i Adolescència, CLIA, estarà present i repartiran les guies del Pla d'Infància i Adolescència Local d'Alcoi.

És la primera vegada que Alcoi acull la celebració de la Trobada de Famílies Acollidores de la província d’Alacant. L'Acolliment Familiar és un recurs per a xiquetes, xiquets i adolescents que, per diverses circumstàncies no poden viure o no és convenient que visquen amb la seua família d'origen. Per mitjà d'aquest recurs són atesos, durant un cert temps per un altre nucli familiar que els puga brindar l'atenció, l'afecte, l'estabilitat i la protecció que qualsevol xiqueta, xiquet i adolescent necessita per al seu adequat desenvolupament i benestar personal.