El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi celebra el dia dels Museus amb portes obertes, visites guiades i activitats familiars

Els sis museus alcoians tindran entrada gratuïta durant aquest cap de setmana 20 i 21 de maig

Música en directe, recerques del tresor o la possibilitat de vore una àmfora única de fa més de 2.000 anys. Són tan sols algunes de les possibilitats que t'ofereixen els museus d'Alcoi, per a celebrar el Dia Internacional dels Museus. Totes les activitats tindran lloc aquest cap de setmana, 20 i 21 de maig. 

Aquest 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus, sota el lema "dir el que és indicible". I Alcoi se suma a la celebració amb diverses activitats. Com no, tots els museus alcoians tindran jornades de portes obertes i entrada gratuïta aquest cap de setmana 20 i 21 de maig: el Museu de la festa - MAF-; el Museu Arqueològic Camil Visedo; l'Explora; el Refugi de la Guerra Civil; l'ISURUS i el Museu dels Bombers, el MUBOMA.

Però també s'han presentat diverses activitats familiars i infantils en els museus, i també novetats. Així, per exemple, el Museu Arqueològic Camil Visedo aprofitarà l'ocasió per a exposar, per primera vegada, una àmfora de vi, fabricada a l'Adriàtic i que va arribar, fa més de 2.000 anys, a Alfafara. José María Segura director del Museu, explica que "és una peça molt destacada perquè incorpora el nom ibèric de qui la va adquirir, i el segell del fabricant que la va fabricar en la costa adriàtica".

També com a novetat, enguany se suma com a sala expositiva al dia dels Museus la Capella de l'Antic Asil, al Camí 40, on s'acaba d'inaugurar l'exposició artística de la cinquena biennal d'arts plàstiques Art Nostre, i on també es faran visites guiades.

El MUBOMA, el Museu dels Bombers, també presenta novetats, com una sèrie de passejades culturals "per a conéixer de manera diferent el museu", tal com explica la seua portaveu Elena Méndez; o una recerca del tresor per a tota la família i per totes les instal·lacions del museu. A més, el MUBOMA suma enguany a la festa dels museus la música en directe amb un concert de la cantautora Ana Valor.

I al MAF també podrem gaudir de la nova exposició sobre la trilogia festera recentment acabada, i que enguany coincideix amb el Dia dels Museus. José Pascual, del MAF, anima a la gent a visitar el museu i aprofitar l'última setmana de l'exposició Cabrera Íntim, "una mostra amb peces inèdites del mestre Cabrera, el gran pintor alcoià, que ens han cedit particulars. I peces molt curioses que no són exclusivament de pintura".

Però a més de les activitats extres, els sis museus alcoians tindran visites guiades portes obertes i més activitat. Tota la informació es pot consultar en la web de cada museu, en la de la Tourist Info d'Alcoi, o ací a la dreta com a document adjunt a la notícia.