El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi celebra el Dia Internacional dels Museus

Fachada del Muboma / AM

Per celebrar aquest dia 7 museus de la ciutat realitzaran activitats especials i jornades de portes obertes durant tot el cap de setmana.

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que se celebra el dia 18 de maig, l'Ajuntament d'Alcoi i 7 museus alcoians han preparat per a tot el cap de setmana una programació especial per a apropar la cultura a tots els ciutadans. 

Les activitats començaran el dissabte 18 de maig. El Museu Arqueològic Camil Visedo Moltó ha preparat per a aquest dia un recorregut de realitat virtual "Poblat Ibèric del Puig", i tallers infantils amb la temàtica "Ceràmica i escriptura ibèrica". A les 12.30 h, es realitzarà una visita guiada que tindrà una durada de 45 minuts. 

El Museu Provincial dels Bombers, Muboma, ha preparat una visita guiada que tindrà tres sessions (10.15, 11.30 i 13.00 h.), i que està pensada per a tota la família, en la qual s'explicarà la part de tradició i el futur dels Bombers. A més, hi haurà un taller infantil "Tradició i futur en l'extinció d'incendis". 

L'Explora també s'uneix a aquestes jornades i per al dissabte ha preparat una gimcana per al públic més familiar, "Coneixes Alcoi?" i que es podrà gaudir en dos sessions diferents: d'11.00 a 12.00 h i de 12.30 a 13.30 h. 

El Refugi de Cervantes i la Capella de l'Antic Asil, per la seua part han preparat, en primer lloc una exposició de cartells de guerra, que durarà tot el dia, i a la capella estarà l'exposició "Arsenal" de José Antonio Picazo i a les 18.30 h, se celebrarà un concert de l'Harmònica. 

Per a finalitzar la programació del dissabte, l'IVAM CADA ofereix tres exposicions. En la primera planta (Fundació CAM) podrem trobar l'exposició "Origens". A la segona planta "Tota la ciutat parla d'això". I en la tercera i última planta que pertany a l'Ajuntament estarà "Art Comportament", una exposició de Solbes Arjona, Lucio Abad i Vincent C.V.D Spek. 

La programació especial pel Dia Internacional del Museu continuarà el diumenge. Per la seua part, el Museu Arqueològic oferirà el mateix recorregut virtual que el dissabte, però aquest dia també es realitzarà una excursió amb visita guiada a les pintures rupestres de la Sarga i al poblar Ibèric del Puig, que s'iniciarà des de la Plaça d'Espanya. Per tal d'assistir a aquesta activitat serà necessari realitzar una inscripció. 

El Muboma repeteix la seua programació del dissabte també el diumenge. Isurus, s'uneix a la programació especial el diumenge, i té preparat una ruta urbana, "Xafant el passat", que començarà a les 10.00 h. I altra de les visites especials per a aquest dia és la dinamització que es realitzarà a les Torres d'Al-Qüy a Alcoi, destinada a un públic més familiar. 

Per a finalitzar aquest cap de setmana plens d'activitats, l'Ajuntament d'Alcoi també ofereix un plà per a aquells amants de la naturalesa, amb la proposta del "Birdwatching" al Parc Natural de la Serra de Mariola

A més, durant tot el cap de setmana podrás visitar els museus i el Museu Alcoià de la Festa.
Totes les activitats seran gratuïtes, i si vols saber més, sols hauràs de visitar la pàgina web de l'Ajuntament d'Alcoi.