El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi celebra els seus èxits en l'àmbit europeu en el 'Dia d'Europa'

Alcoi celebra els seus èxits en l'àmbit europeu en el 'Dia d'Europa' / Ajunt. Alcoi
Estan en marxa 6 projectes i més de 13 milions d'euros en ajudes

El 9 de maig és el dia d'Europa, data que ve marcada per l'aniversari de la"declaració de Schuman". Des de l'Ajuntament d'Alcoi ho celebren pel treball que han realitzat en els últims anys en l'àmbit europeu.

Alcoi celebra el 9 de maig, que és el 'Dia d'Europa' amb 6 projectes en marxa i més de 13 milions d'euros en ajudes.

Aquest dia és l'aniversari de la "declaració de Schuman". Un dia serveix per a fer balanç de la tasca realitzada des de l'Ajuntament en l'àmbit europeu.

L'Ajuntament ha treballat des de 2012 en huit projectes europeus: tres de l'àmbit educatiu: Comenius, Carpe-Essence ja acabats i Xarxa FP, encara en marxa, un centrat en Smart City: Challenger City, un en inserció laboral: Avalem Joves, un en desenvolupament urbà: EDUSI, un en sostenibilitat: Eix ciclista i vianants i un altre en turisme: Projecte del Molinar. Està previst que finalitzen els que ncara estan en marxa, en 2020.

L'alcalde, Toni Francés, diu que "hem passat molts anys aïllats del món, diferents legislatures on Alcoi ha perdut la capitalitat en la Comunitat i on hem estat d'esquena a Europa i les grans oportunitats de finançament que hi ha a la Unió. L'objectiu del govern des que estem governant és clar: posicionar a Alcoi com a referent d'innovació i, des d'aleshores, hem fet hui projectes i hem rebut subvencions de milions d'euros".

A més de "és cert que els projectes europeus requereixen molta feina: equips transversals, documentació específica, requisits de comunicació... Però són molt importants per al finançament d'un ajuntament. És cert que altres administracions ens pregunten com aconseguim tantes subvencions, la resposta és senzilla: objectius clars, un pla de ciutat de llarg recorregut, implicació dels treballadors i molta feina. Des dels diferents departaments seguim treballant per a presentar nous projectes i rebre més subvencions".

La reestructuració de Recursos Humans dins de l'Ajuntament s'ha fet per poder tenir subvencions i programes europeus perquè és necessari "tenir funcionaris amb anglés i coneixement de com funcionen els programes europeus, i per això hem hagut de reestructurar alguns departaments aprofitant els tècnics que ja teníem a l'ajuntament. Altres ajuntaments tenen departament d'assumptes europeus, nosaltres sense tenir una àrea com a tal sí que tenim un grup transversal que treballa amb una clara orientació a aconseguir programes"

Per últim, cal destacar que les subvencions han suposat també una intensiva creació de llocs de feina directes i indirectes. En total, més de 200 persones han sigut contractades directament per l'execució dels huit programes i s'espera que la xifra continue augmentant fins a 2020 que acabarà d'executar-se l'EDUSI.