El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi celebra enguany el dia del llibre igual que la resta de municipis: el 23 d'abril

Les llibreries participants són Bretón, Cosmos, Detroit, Llorens, Natura, Pascual, El Pont, Quaderns, Santonja, Tinta i Universal.
 

Les llibreries participants oferiran un 10 per cent de descompte i l'obsequi del llibre de Jordi Tormo, 'L'Alcoi d'Isabel-Clara Simó".

Les onze llibreries participants i les Biblioteques Municipals han acordat celebrar enguany el dia del llibre el 23 d'abril, com es fa a la resta d'Espanya. Durant tot eixe dia es farà un 10 per cent de descompte en les compres i es regalarà el llibre 'L'Alcoi d'Isabel-Clara Simó', "una edició especial no venal de l’Ajuntament d’Alcoi exclusivament per al Dia del Llibre".

Jordi Tormo, autor del llibre que s'obsequia, explica que vol "fer valdre la importància que Alcoi ha tingut en la vida i obra d’Isabel-Clara Simó i és per això que recuperem els anys que va viure a Alcoi". Raül Llopis, regidor de cultura, diu que "en aquest any tan especial de la capitalitat cultural d'Alcoi no podia ser d'una altra manera que amb un llibre dedicat a un dels nostres màxims exponents en el món de la cultural i sens dubte un referent en la literatura del segle XX, com és Isabel-Clara Simó. Anime a la ciutadania a llegir, no sols en aquest dia, sinó els 365 dies de l'any, la lectura és clau en el desenvolupament educacional, personal i emocional de les persones".

Tot i que el dia del llibre és el 23 d'abril, les activitats prèvies començaran el dia 12 amb l'exposició 'Un país de postal: ciutats i paratges valencians al llarg del segle XX', al Centre Cultural Mario Silvestre. Són 200 postals sobre ciutats o paratges de la Comunitat Valenciana en la dècada de 1920. Formen part de la col·lecció de Fernando Andrés Anduix i que va ser donada a l'Ajuntament.

També hi ha previstes tres presentacions de llibres. Totes seran al Centre Cultural Mario Silvestre a les 19 hores, i cal inscripció prèvia al correu de la Biblioteca

  • El dimarts 20 d’abril, Animetes santes (Premi Bernat Capó de Cultura Popular), de Josep Lluís Santonja
  • El dimecres 21 d’abril, Sentències de Joan Lluís Vives, de Francesc X. Blay
  • El dijous 22 d’abril, Farem un pensament, de Manel Rodríguez-Castelló.