El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi celebra la diversitat amb activitats durant més d'un mes

Representants de Ponts d'Igualtat i MARIola amb la regidora d'igualtat.

Els dos col·lectius LGTBI de la ciutat i la regidoria d'igualtat s'han coordinat per a presentar esta ambiciosa programació per a celebrar l'Orgull.
 

Cinema i documentals, exposicions, manifestació i festa al carrer formen la celebració de l'Orgull a Alcoi, a partir del pròxim 16 de maig i fins a finals de juny.

Alcoi presenta la programació per a celebrar el dia de l'Orgull, organitzat pels dos col·lectius LGTBI de la ciutat, MARIola i Ponts d'Igualtat, amb la col·laboració de la regidoria d'igualtat. El dia central amb la concentració serà el 28 de juny, però des d'este dilluns 16 de maig podrem gaudir de diferents activitats.

Per a la primera cita, dilluns 16 de maig, s'ha comptat amb la col·laboració dels col·legis de la ciutat, i alumnes de diferents centres passejaran per Sant Nicolau una gran bandera LGTBI, de 9 metres de llargària i 5 d'ample. I la festa continuarà el 21 de maig amb una manifestació des de la plaça d'Espanya fins a Cervantes, on hi haurà música i activitats per a visibilitzar la diversitat. Col·laboren molts col·lectius provincials que oferiran informació sobre els seus servicis. I la concentració gran tindrà lloc el dia de l'Orgull LGTBI, el 28 de juny, amb la que conclouran totes les activitats.

Açò pel que fa a festa i celebració al carrer, però també tindrem molta cita cultural. El 20 de juny es projectarà el documental Lesbofóbia, amb debat posterior. Els dies 3 i 4 de juny tindrà lloc la primera mostra de cinema LGTBI d'Alcoi a l'IVAM CADA amb la projecció de quatre pel·lícules que estan ara mateix en festivals o cartellera, i en dos d'eles a més es comptarà amb la presència de la direcció per a un debat posterior. I a partir del 18 de juny, al vestíbul de l'Ajuntament es podrà visitar la mostra Drag is Art, amb làmines de Markie Brown.


La Universitat d'Alacant també participa amb el seu segon cicle de cinema LGTBI, amb la projecció de dos clàssics: Paris is Burning i el musical Hedwick and the angry inch.

 

Tota la programació es complementa amb una campanya de sensibilització i visibilització de l'Ajuntament, amb divers material com bosses i botelles, i amb un vídeo on es demana el respecte. Aranza de Gracia, la regidora d'igualtat, diu que "Alcoi és una ciutat molt oberta, per a totes i per a tots, per això, respectem-se totes les persones".