El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi celebra la festivitat de Sant Maure amb moltes oportunitats per a ser solidari

Dona sang, informa't sobre com donar els teus òrgans quan no et facen falta, 'porta menjar a les activitats o joguets a la visita al Sant. Diferents oportunitats per a ser solidari en la festivitat d'un dels patrons d'Alcoi, Sant Maure

Del 17 de novembre al 3 de desembre Alcoi celebra la festivitat de Sant Maure amb un sainet, visites escolars i la celebració religiosa. Però a més proposen diferents activitats per a ser solidaris: donant la teua sang, informant-te per a donar òrgans o aportant amb menjar o joguets.

Aquest mes de novembre Alcoi celebra la festivitat del seu patró Sant Maure, i ho fa oferint moltes oportunitats per a ser solidari. Tot comença el 17 de novembre amb el Sainet 'De la alcoyanía se sale', d'Ana María García Pascual, qui explica que es tracta "d'un estudi de la societat alcoiana en clau d'humor. Tenim tots els estereotips amb el típic masclista, la feminista, la beata, la pija, l'alcoiana del puntet o el fantasma". Tot l'arreplegat en taquilla serà per al projecte Dona i Mare, que porten endavant les parròquies del centre d'Alcoi i on es vol ajudar a famílies desestructurades o amb problemes treballant amb les mares. Menchu Bernabeu, treballadora social, diu que el projecte està sent un èxit "perquè les dones no venen per cap contraprestació econòmica, sinó per voluntat de vindre. Han vist que és un espai on estan còmodes i ens veuen com un suport per a elles, i per als seus fills a qui donem suport escolar". Al sainet també es pot portar menjar, que es donarà a l'associació ASPROAL.

I més propostes per a Sant Maure. Des del 26 de novembre al 3 de desembre, en la sagristia de la parròquia de Sant Maure s'oferirà informació per a ser donant d'òrgans, i es facilitarà targetes de donant. Tot sota el lema "una part de tu pot ser tot per a algú". A més, tots els dijous de novembre hi haurà sessions de donació de sang a l'Hospital Verge dels Lliris, i el 3 de desembre al centre de salut de La Fàbrica. Dos accions que per a José Domingo Sempere, president de l'Associació Sant Maure, animen a la gent "a ser altruista, que és fer el que feren aquelles persones fa quasi 400 anys, ajudar-se uns a altres amb la que tenien".

I com no, hi haurà visites dels escolars al sant, una de les activitats més antigues de la festivitat. Es convida als centres alcoians a assistir a una visita amb explicacions de la història de Sant Mateu, i s'anima als joves estudiants a portar joguets nous o seminous per a donar a Creu Roja.

El dia central de la festivitat de Sant Maure és l'1 de desembre, quan es representa l'aute sacramental. Diumenge 2 de desembre tindrà lloc l'eucaristia, amb la presència del bisbe auxiliar de València Javier Salinas.Per cert, que enguany s'ha triat una imatge molt significativa per al tríptic informatiu de la festa, com es pot vore en la imatge. Es tracta d'un quadre atribuït a Fernando Cabrera, i que representa a les autoritats civils i eclesiàstiques signant l'acta on es pren a Sant Maure com a patró d'Alcoi. José Domingo Sempere, explica que per primera vegada no s'ha triat una imatge del sant, però considera el quadre de Cabrera molt adequat, sobretot ara que resten dos anys perquè Sant Maure complisca 400 anys com a patró de la ciutat.