El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi celebra la '1a Eixida Ciclista d'Alcoi'

Roda de Premsa de presentació "1a Eixida Ciclista d'Alcoi"
  • L'eixida serà el 16 d'abril a les 8.30 h en el parc del Romeral.
  • Hi haurà dues rutes amb tres nivells de dificultat diferent.
  • Els ciclistes entre 12 i 16 anys hauran d'anar acompanyats per un adult, els de 16 i 17 anys podran participar individualment amb autorització, i per als menors de 12 s'han preparat activitats en el parc del Romeral.

El ciclisme de carretera és un dels esports de resistència més practicats en les nostres comarques. Molts clubs i grups de ciclistes ixen diàriament per les carreteres de fora d’Alcoi per a gaudir de l'entorn. Amb la 1a Eixida Ciclista d’Alcoi, 226ERS Endurance School amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcoi, ha volgut organitzar una jornada no competitiva perquè tots els ciclistes puguen gaudir conjuntament de l’esport.

El pròxim dissabte 16 d’abril a les 8.30 h tindrà lloc la 1a Eixida Ciclista d’Alcoi, una activitat no competitiva, en tràfic obert, on tot el món pot participar. L'eixida es realitzarà en el parc del Romeral de forma escalonada segons nivells i rutes.

Totes les persones que vulguen participar, estan convidades a fer-ho, no obstant cal recalcar alguns requisits importants. Dels 12 als 16 anys els participants hauran d’anar acompanyats per un adult. Amb 16 i 17 anys, els esportistes podran participar independentment amb una autorització i, per als menors de 12 anys es realitzaran en el punt d'eixida unes activitats perquè tots puguen gaudir, independentment de l’edat.

Per als adults, l’organització ha preparat dues rutes i, en cadascuna de les rutes, tres nivells diferents perquè tot el món puga participat dependent del seu rendiment.

La ruta més llarga consistirà en anar a Ibi i Onil i tornar pel Port del Canalís, per la carretera Banyeres-Alcoi, mentre que la ruta més curta es basa en anar a Ibi i tornar per Les Revoltes. En aquestes dues rutes hi haurà tres nivells de dificultat: un nivell més alt de 30 km/h, un nivell intermedi de 25-30 km/h i un nivell d’iniciació, menys de 25 km/h.

En els dos Ports, tant en el de les Revoltes d’Ibi i com pujant all Canalí des d’Onil hi haurà un punt de dificultat marcat en l’aplicació Strava. “No volem que l’activitat siga competitiva però, amb aquests punts volem donar-li aquest punt de dinamisme a l’eixida”afirma Javier Villar, director de 226ERS Endurance School.

Aquesta activitat compta amb la col·laboració de l’equip professional de la zona, BROCAR alé i, aprofitant que aquests dies d’abril fan una concentració, l’organització ha volgut que siguen els abanderats de l’esdeveniment perquè “els més joves veuen que hi ha oportunitats més enllà d’altres esports”. En el formulari d'inscripció, disponible en la pàgina web de l’Ajuntament d’Alcoi, apareix tota la informació de l'eixida: plans, rutes, punts dels Ports, etc.

Javier Villar, explica: “sobretot volem que siga un dia de festa, de reunió i de concentració de tota la gent amateur que practica el ciclisme, que ací en Alcoi és molta. Feia falta un esdeveniment que tinguera un poc de presència i amb aquesta jornada volem fer una eixida cicloturista no competitiva, com un entrenament, amb dos punts de dificultat per a donar-li substància a la jornada”. A més, Villar hi ha volgut agrair a l’Ajuntament i a tots els clubs que estan col·laborant per a poder participar i assistir en l’activitat.

Alberto Belda, regidor d'Esports afirma: “en Alcoi hi ha molts ciclistes amateurs i, la intenció d’aquesta activitat és donar visibilitat i espais on puguen desenvolupar el seu esport. A més, considerem molt important donar-li un espentó als esports de resistència que tant auge estan tenint en aquest temps i que tants esportistes practiquen a la nostra ciutat”. Belda afegeix: “estem molt contents amb aquesta activitat. Al final el que volem és ajuntar a tota la gent que agafa bici de carretera i que utilitzem les carreteres del voltant per a entrenar, passar-ho bé i estar en els nostres amics, que al fi són els objectius del nostre esport”.