El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi celebra la quinta edició de la «Alcoianada» amb rècord de participació

Roda de premsa de la presentació de la cinquena edició de «L'Alcoianada».

La cloenda de la jornada tindrà lloc al pavelló de l'EPSA a la finalització de «L'Alcoianada».

Aquesta proposta, basada en la «Barcelonada», tracta de què joves del voltant coneixen la ciutat d'Alcoi més enllà dels llocs d'oci. «L'Alcoianada» tindrà lloc el pròxim 22 de febrer.

«L'Alcoianada» és una gimcana tecnològica on joves de secundària i batxillerat de pobles propers tingan que superar proves al voltant de la ciutat d'Alcoi per així conéixer-la més enllà dels llocs d'oci. Basada en la «Barcelonada» iniciada en 2013, «L'Alcoianada» ja porta cinc edicions on la d'enguany és la més multitudinària amb 563 alumnes i 33 professors de 12 centres, gràcies a la col·laboració del CEFIRE, l'EPSA i Vectalia.

La gimcana consisteix en què en grups de 4 o 5 alumnes visiten uns punts d'interés donats en sis targetes a l'inici on hauran de realitzar diferents proves i documentar-ho per la xarxa social Instagram amb fotos o vídeos. A més, els alumnes hauran de complementar Instagram amb altres aplicacions per a completar les proves com per exemple una aplicació que mesura l'índex de contaminació acústica o altra aplicació que identifica arbres i plantes que hi ha al carrer.

El Regidor d'Esports, Alberto Belda, explica que «l'objectiu principal és el de buscar una gran activitat de ciutat en la qual la gent puga conéixer detalls d'Alcoi, a més del nostre patrimoni, i això pensem nosaltres que és positiu».